Damien Mehldau wint 3e prijs in Finale Jazz Concours
Credits foto: MajankaFotografie.

Het jonge drumtalent Damien Mehldau wint een 3e prijs tijdens de landelijke finale van het Prinses Christina Jazz Concours in het BIMHUIS in Amsterdam. Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk reikte de prijzen uit.

Het Jazz Concours is de enige landelijke competitie voor jazz en aanverwante muziekstijlen voor jongeren van 12 t/m en 21 jaar. Het Prinses Christina Concours biedt deelnemers o.a. een leertraject aan: het maken van een video, feedback van professionele muzikanten en een kans om op het podium staan. De jury bestond dit jaar uit gerenommeerde jazzmuzikanten zoals fluitist Ronald Snijders, bigband-grootheid Ruud Breuls en hoofdvakdocent van het Conservatorium van Amsterdam, Sylvi Lane. De presentatie lag in handen van NPO Radio 2 presentator Carolien Borgers.

Prijzen

Met het uitreiken van prijzen stimuleert het PCC finalisten in hun muzikale ontwikkeling. Zo mogen de winnaars optreden op nationale en internationale podia en spelen zij op verschillende muziekfestivals, zoals het Amersfoort Jazz Festival en de ZomerJazzFietsTour. Ook mogen zij concerten geven in verschillende concertzalen, theaters en media. De finalisten van het concours worden beoordeeld in verschillende leeftijds- en opleidingscategorieën. De 15-jarige Damien viel in de jongste categorie van 12 t/m 15 jaar en studeert aan de Jong Talent-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Volgens de jury liet Damien de oude jazzklassiekers fris klinken en viel hij op door zijn fantastische swingfeel.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert al meer dan 56 jaar jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten te ontwikkelen. Het Jazz Concours voor jazzmuziek en aanverwante stijlen wordt sinds 2004 georganiseerd. Deelname aan het concours is vaak een springplank naar een professionele carrière. Oud-winnaars zijn o.a. saxofonisten Ben van Gelder en Joris Roelofs, aanstormend zangtalent Fuensanta Méndez en hoornist Morris Kliphuis.