Beste afkickklinieken in Amsterdam
Foto door MART PRODUCTION: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/verslaving-misdrijf-misdaad-criminaliteit-7230391/

Amsterdam bruist van de activiteiten waarmee je je vrije tijd kunt vullen. Het is dan ook niet opvallend dat inwoners zich graag middenin alle actie van het rijke culturele aanbod van evenementen en exposities bevinden. En dat niet alleen mensen uit de rest van het land, maar zelfs vanuit de hele wereld, de stad komen bezoeken. Helaas staat de stad onder vele mensen uit andere landen ook bekend als drugsstad. En nog vervelender is dat dit imago ook nog eens deels de realiteit is. Denk jij dat je verslaafd bent aan drugs, of iemand anders dat is? Hieronder lees je meer over de beste afkickklinieken in Amsterdam.

Hoog drugsgebruik in Amsterdam

Diverse onderzoeken tonen aan dat in Amsterdam het middelengebruik relatief hoog is. Uit onderzoek van de GGD Amsterdam uit 2022 bleek bijvoorbeeld uit een steekproef onder inwoners dat van de mensen in de leeftijd van 18 tot en met 64 jaar 22 procent cannabis had gebruikt in het afgelopen jaar, 16 procent xtc en 10 procent cocaïne.

Onderzoeksinstituut KWR meet al vijftien jaar lang drugs in rioolwater om trends en geografische verschillen tussen bewoners van diverse grote Europese steden aan het licht te brengen. Uit hun onderzoek is gebleken dat in Amsterdam dagelijks wel 20.000 tot 30.000 lijntjes cocaïne worden gesnoven. Cocaïnegebruik is in Amsterdam na Antwerpen het hoogst in Europa. Ook als het gaat om cannabisgebruik is Amsterdam de tweede stad van Europa. Voor wat betreft het gebruik van xtc staat Amsterdam op de derde plaats.

Afkickklinieken in Amsterdam

Met dit relatief hoge drugsgebruik is het niet opvallend dat er ook diverse afkickklinieken in de stad te vinden zijn. De beste afkickklinieken die zich richten op verslavingszorg voor wat betreft drugs zijn:

Jellinek

Expert op het gebied van verslavingszorg waar je terecht kunt voor informatie en behandelingen. Diverse soorten behandelingen waaronder medische en psychische begeleiding. Meerdere locaties in Amsterdam, soms wel lange wachtlijsten.

Fundamentum

Kleinschalige afkickkliniek met korte wachtlijsten, gespecialiseerd in detoxificatie (ontgiftiging). Voor de intake kun je bij deze afkickkliniek in Amsterdam op het adres Geschutswerf 14 terecht, de behandelingen vinden plaats in de kliniek van Fundamentum in Margraten.

Trubendorffer

Grote afkickkliniek met meerdere vestigingen door het hele land. Verslavingszorg bieden ze enkel ambulant, cliënten worden dus niet opgenomen in een kliniek.

Kick Your Habits

Hooggewaardeerde afkickkliniek volgens Zorgkaart Nederland. Speciaal behandelconcept voor mensen met drukke agenda’s.

Plezier hebben zonder drugs

Wil jij genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft op cultureel vlak, zonder alle problemen die kunnen ontstaan door problematisch middelengebruik of een drugsverslaving? Verminder of stop met je gebruik, of zoek professionele hulp indien dit zelfstandig niet lukt.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam