Amsterdam Dance Event bevestigt eerste activiteiten voor ADE Arts & Culture 2022
Foto credits: Amsterdam Dance Event

Na het succesvolle debuut tijdens haar vorige editie keert het ADE Arts & Culture programma terug met een reeks artistieke cross-over projecten tijdens Amsterdam Dance Event 2022. De eerste bevestigde samenwerkingen zijn onder andere Tamara Shogaolu’s transformatie van de Westerkerk naar een oase van rust voor de vermoeide raver, een reis door licht en geluid met kunstenaar Nick Verstand in Theater Carré en residenties voor artiesten bij Villa Buitenlust en NXT Museum.

Tijdens Arts & Culture zoekt ADE de artistieke randen van elektronische muziek met een breed scala aan artistieke samenwerkingen en projecten. Bezoekers verkennen een multidisciplinair aanbod aan live shows en optredens, sociaal-maatschappelijke programma’s en unieke ervaringen op het snijvlak van clubcultuur en kunst.

Eerste bevestigde shows en projecten

De eerste bevestigingen voor ADE Arts & Culture zijn onder meer Tamara Shogaolu’s transformatie van de Westerkerk naar het serene regenwoud van Panama waar ravers op zoek naar rust zich terug kunnen trekken, de show Within Without II van Nick Verstand die mensen meeneemt op een reis door licht en geluid, en een samenwerking tussen visueel artiest Vincent Rang en violisten 3VIOLAS in de Zuiderkerk.

Daarnaast werkt ADE samen met Villa Buitenlust en NXT Museum voor twee artist-in-residencies. Villa Buitenlust slaat de handen ineen met het collectief Orphic voor hun tweede jaarlijkse residentie, waar ze naast het verblijf panels en live podcasts presenteren met platform Bakkie Bakkie. ADE en NXT museum roepen artiesten op om samen nieuw werk te maken en dit na afloop van de residentie te presenteren op het NXT-podium.

Organiseer zelf een evenement op het Amsterdam Dance Event

ADE en Music Moves bieden de kans om een eigen ADE evenement te organiseren in een traineeship programma waarbij deelnemers begeleid worden door sociale ondernemingen. Door mee te doen aan dit project, doen zij ervaring op in event management en dragen ze bij aan het breder verspreiden van clubcultuur en het nachtleven.

Toegang

De individuele kaartverkoop voor alle ADE Arts & Culture evenementen start binnenkort op ADE’s website. De ADE Pro Pass is nu al beschikbaar en biedt bezoekers toegang tot het gehele ADE Arts & Culture programma, naast het volledige dag- en nachtprogramma van Amsterdam Dance Event.

Meer info: https://www.amsterdam-dance-event.nl/en/