Opnames House of Cards weer uitgesteld
De set van house of cards. Photocredits: Maryland GovPics

Opnames House of Cards weer uitgesteld

De opnames van House of Cards zijn opnieuw uitgesteld. Dit publiceert de website FOK.nl naar aanleiding van berichtgevingen van ‘The Hollywood Reporter’ én uitspraken van Pauline Micelli, de senior vice-president juridische zaken van Media Rights Capital, het productiebedrijf waar House of Cards onder valt.

The Hollywood reporter

De cast en crew van House of Cards hebben een nieuwe memo ontvangen, waarin staat dat de opnames van het zesde, en laatste, seizoen nog langer op zich laten wachten. Tot 8 december gebeurt er niets op de set, meldt The Hollywood Reporter volgens FOK.nl. Dit naar aanleiding van de beschuldigingen van seksueel ontoelaatbaar gedrag van hoofdrolspeler Kevin Spacey, die inmiddels ontslagen is bij de show.

Bijzonder zwaar

“De laatste twee maanden zijn bijzonder zwaar voor ons allemaal geweest. Dit hadden we niet kunnen voorzien. Maar deze productie is groter dan één persoon en we hadden niet trotser kunnen zijn op het loyale team waarmee we werken”, liet Pauline Micelli, de senior vice-president juridische zaken van Media Rights Capital weten. Media Rights Capital is het bedrijf waar House of Cards onder valt.

Netflix

Netflix kondigde eerder al aan na dit seizoen te stoppen met de serie en stelde een onderzoek in naar de aantijgingen aan Spacey’s adres. De cast en crew krijgen uitbetaald tot 8 december, wanneer er een update komt over de opnames, aldus FOK.nl.

Opschudding

Wereldwijd gaat er momenteel een beerput open aan seksschandalen. Ook in Nederland ontstond er recentelijk een enorme opschudding rondom het vermeende seksschandaal rondom Brandt Corstius. Hij publiceerde in Trouw een openhartig verhaal over dat hij ooit tijdens zijn werk is gedrogeerd en gedwongen tot orale seks met een man. Zijn openbaring komt voort uit de wereldwijde actie #MeToo waarbij mensen hun ervaringen met seksueel misbruik of intimidatie naar buiten brengen. De Telegraaf berichtte vanmorgen ook over deze kwestie.

vrijetijdamsterdam.nl

Lezers vonden dit artikel ook interessant: Coldplay nummer 1 in Top1000 allertijden