Van extravagant hondenpaleis tot stoel van kleerhangers
Photocredits: MariskadG

Chantal Janzen presenteert ‘Doe Het Lekker Zelf!’

Woensdag 28 februari 2018 start bij RTL het televisieprogramma ‘Doe Het Lekker Zelf!’ Tijdens ‘Doe Het Lekker Zelf!’ gaan acht hobbyknutselaars de strijd tegen elkaar aan. Het programma wordt gepresenteerd door Chantal Janzen die, zoals ze zelf zegt, met twee linkerhanden, van de ene in de andere verbazing valt bij de creatieve hoogstandjes van haar kandidaten die echt álles kunnen maken. Een lamp van kledinghangers, een klok van oude keukenspullen, maar ook een fantastisch hondenpaleis voor vijf keeshondjes of een waanzinnig poppenhuis voor Emma van 6.

Niek is salesspecialist en treedt in het weekend op als draqqueen

Drie van de deelnemers zijn Niek, Martijn en Annemiek. De 32-jarige Niek is salesspecialist en treedt in het weekend op als dragqueen. In zijn vrije tijd grijpt hij naar zijn lijmpistool en glitters en weet zo zelfs van een placemat een hoofdtooi te maken. Martijn (27) leeft voor het knutselen; in zijn dagelijks leven bouwt hij de illusies voor Hans Klok. En de 48-jarige Annemieke: wat haar ogen zien kan zij maken met haar handen.

Tweekoppige jury Erika Scharff en Florian Legters

Juiste tools en skills Het werk van de knutselaars wordt beoordeeld door een vaste tweekoppige jury: Erika Scharff en Florian Legters. Erika is naast haar werk als docent Ruimtelijke Vormgeving, jurylid en coach bij diverse creatieve wedstrijden. Erika jureert bij ‘Doe Het Lekker Zelf!’ vooral op de creatieve en decoratieve vaardigheden van de kandidaten. Florian werkt als ontwerper en bouwer van talloze film- en televisiedecors. Onder andere voor de series ‘Overspel’ en ‘De Luizenmoeder’ en speelfilms als ‘Hartenstraat’ en ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’. Florian werd als production designer van de speelfilm Het leven volgens Nino genomineerd voor een Gouden Kalf. Florian let bij ‘Doe het Lekker Zelf!’ op de technische bouwvaardigheden van de kandidaten.

Strijd in opdrachten In ‘Doe Het Lekker Zelf!’ maken de knutselaars in de eerste opdracht altijd een nieuw gebruiksvoorwerp van oude spullen. Ze maken bijvoorbeeld iets nieuws van een stapel kledinghangers. Met hun fantasie krijgt zelfs een fietswiel of oude piano een nieuwe bestemming. Degene die het beste werk aflevert, verdient daarmee een voordeel bij de volgende, grote opdracht. Voor die grote opdracht gaan ze aan het werk voor iemand anders, zoals een make-uptafel voor Danielle die een groeistoornis heeft of twee flamboyante bezitters van keeshondjes. De jury stuurt degene die het slechtste werk heeft afgeleverd naar huis. De opdrachtgever neemt het werk van zijn of haar keuze mee naar huis. De allerbeste knutselkoning of -koningin wint een shoptegoed t.w.v. € 10.000,- van Multimate en Hubo.

‘Doe Het Lekker Zelf!’ wordt geproduceerd door Talpa Producties en mede mogelijk gemaakt door Multimate en Hubo.

vrijtijdamsterdam.nl

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting