YouTube credits RTL

BEAU FIVE DAYS INSIDE

Nog even geduld en dan start op RTL weer een nieuwe serie van Amsterdammer Beau van Erven Dorens. BEAU FIVE DAYS INSIDE wordt een documentaireserie waarin presentator Beau van Erven Dorens instellingen in Nederland bezoekt waar je normaal niet zomaar binnenkomt.

Beau brengt 5 dagen door bij Sherpa

In de eerste aflevering brengt Beau vijf dagen door bij Sherpa, een instelling voor meervoudig geestelijk en lichamelijk gehandicapten. Hoe maak je contact met mensen die over bijna geen enkele vorm van communicatie beschikken? Hebben deze mensen wel een menswaardig bestaan? En wat is de reden van het personeel om hier te gaan werken? Het zijn heftige dagen voor Beau, maar er komen ook prachtige menselijke interacties tot stand.

Over Beau van Erven Dorens

Zijn tweede voornaam, Noël, dankt hij aan het feit dat hij op kerstavond geboren werd.
Van Erven Dorens woonde van zijn eerste tot en met zijn vierde jaar in Maleisië, omdat zijn vader Jan-Willem van Erven Dorens daar werkte voor Shell. Daarna is het gezin Van Erven Dorens teruggekeerd naar Nederland. Na zijn middelbare school (vwo) aan het Kennemer Lyceum begon Van Erven Dorens aan drie studies aan de Universiteit van Amsterdam: Nederlands, Geschiedenis en Politicologie. Geen van deze studies maakte hij af. In Amsterdam werd hij lid van het studentencorps ASC/AVSV en dispuut T.H.A.L.I.A.. Ook schreef hij in deze periode columns voor het studentenblad Propria Cures. Later werd hij columnist voor onder meer de Nieuwe Revu, het Haarlems Dagblad, de Groene Amsterdammer, Blvd. en het Algemeen Dagblad. Hij had in 2006-2007 een column in het NRC Handelsblad. Ook had hij verschillende gastrollen in series als IC, Baantjer (1999), Onderweg naar Morgen en Goede tijden, slechte tijden alsook de persiflage in Telekids hierop: Pittige tijden (1999).

Van Erven Dorens startte als redacteur en presentator in 1996 bij Talkradio 1395 AM, om van 1 januari 1997 tot oktober 1998 het programma Oh Beau te presenteren. Dit programma haalde de bladen door zijn actie Evert ten Napel op de brandstapel; ook bracht hij een wc-pot met inhoud naar minister van Justitie Winnie Sorgdrager, gooide een ruit in op het Binnenhof en presenteerde hij een live-uitzending vanaf de poolcirkel.
Vanaf september 2002 presenteerde hij een tijdlang elke werkdag op Yorin FM het middagprogramma Yorin Happy Hour om later enkel op vrijdag achter de microfoon te kruipen, en uiteindelijk helemaal met radio maken te stoppen.

Op 5 september 1998 kreeg Beau van Erven Dorens bij RTL 4 zijn eerste televisieprogramma: het late night-programma Alles voor de kijkcijfers, waarin Beau op zoek ging naar de grenzen van de televisie-ethiek door het publiek banale, krankzinnige, spraakmakende of ontroerende beelden voor te schotelen. Daarvoor was hij 2 keer te zien geweest in het programma What the rel is RTL?! waarin hij zichzelf voorstelde door middel van in een soort radiostudio te zitten, en BN’ers vragen te stellen over hun bekende Nederlandschap en hoe het is om een bekende Nederlander te zijn. Dit programma What the rel is RTL?! is uitgezonden in de laatste twee weken van augustus 1998. Dit programma deed hij om zichzelf eerst voor te stellen aan het publiek alvorens aan Alles voor de kijkcijfers te beginnen.
Vanaf oktober in datzelfde jaar presenteerde hij samen met Minoesch Jorissen twee seizoenen lang RTL Live, de opvolger van het familiemiddagprogramma De 5-uurshow. Elke uitzending werd door Beau afgesloten met de begroeting “De rozen!”.
In 2000 stapte Van Erven Dorens over naar Veronica om daar samen met Esther Duller Big Brother 2 te verslaan. Vanaf 7 februari 2001 nam hij het programma Over de balk van Kas van Iersel over om daarna in maart en april het programma Beaulywood te gaan maken, waarin hij in 4 afleveringen verwoede pogingen deed in Hollywood “door te breken”.
Vanaf 2001 presenteerde hij samen met Albert Verlinde het succesvolle RTL Boulevard. In deze periode had hij ook nog twee – niet zo succesvolle – talkshows bij Yorin: Beau Rivage (vanaf 4 september 2002) en Beau (vanaf 29 april 2003). In 2003 maakte Van Erven Dorens de serie van Mannen voor vrouwen bij de RVU, samen met Erik van Muiswinkel, Jeroen van Merwijk, Bert Klunder, Joep van Deudekom, Diederik van Vleuten en Hans Dorrestijn. In dit programma proberen deze mannen een publiek vol vrouwen duidelijk te maken hoe de man in elkaar steekt. Tevens presenteerde hij vanaf 25 september 2004 Popstars – the Rivals.
In november 2004 kondigde Van Erven Dorens aan in maart 2005 met RTL Boulevard te stoppen, om “mijn kinderen eens in bed te kunnen stoppen”.
Vanaf 12 augustus 2005 tot en met 7 april 2006 heeft Van Erven Dorens echter zijn carrière als televisiepresentator weer voortgezet bij John de Mols nieuwe televisiezender Talpa. Hij presenteerde hier onder andere NSE, een programma dat door Van Erven Dorens’ eigen productiemaatschappij Beauworks (een samenwerkingsverband met Eyeworks van Reinout Oerlemans) wordt gemaakt. NSE werd wegens tegenvallende kijkcijfers van de buis gehaald. In september 2006 keerde hij terug bij de zender Talpa met het wekelijkse programma M/V dat hij samen met Linda de Mol presenteerde. Beau had met haar al eerder een programma gepresenteerd, en dat programma had de naam Linda & Beau op Zondag. Dit werd tussen september en november van 2005 uitgezonden op Talpa.
In september 2006 begon Van Erven Dorens met het maken van digitale televisie: Campus TV. Hij startte dit productiebedrijf op samen met zijn oud-collega’s Mark Koster en Wouter Laumans. Er gingen geruchten dat er in 2006 ook een humoristisch programma met Beau op Talpa zal verschijnen, vergelijkbaar met het TROS-programma Dit was het nieuws, dit is er echter nooit gekomen. Ook doet Van Erven Dorens de stem van een donkere bewoner uit Shuggazoom in de Jetix-animatieserie Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Begin augustus 2006 werd bekend dat Van Erven Dorens vanaf zondag 27 augustus elke werkdag om 20:00 op Talpa de quiz Deal or No Deal zal presenteren. Sinds november van dat jaar presenteerde hij samen met Linda de Mol het programma M/V op Talpa, naast Deal or No deal. Beide programma’s waren ook te zien op hernoemde kanaal, dat sinds december 2006 Tien is gaan heten. Ook speelde hij de hoofdrol en de comedyserie Man & Paard, wat in 2006 op Tien werd uitgezonden.
Van Erven Dorens is mede-directeur van het tv productiebedrijf Park Lane dat nauw samenwerkt met reclamebureau New Message, en ook in datzelfde pand gevestigd is. Met dit bedrijf scoorde hij een hit, het programma The Phone werd vrijwel direct op de tv-beurs in Cannes aan FremantleMedia, dat onder andere de rechten van Idols en de X-Factor bezit, verkocht. The Phone was vanaf 6 juli 2007 te zien zijn bij de AVRO. Door de overname/samenwerking van Tien met RTL Nederland, is Beau vanaf september 2007 te zien op RTL 5, met Deal or No Deal. Vanaf eind oktober 2007 maakte hij deel uit van het team van RTL Travel Adrenaline, waarin avontuurlijke reizen centraal staan. Hiervoor moest hij 5x per seizoen 6 à 7 dagen op reis naar het buitenland. Vanaf 8 maart 2008 was Beau samen met Jeroen van Koningsbrugge en Linda de Mol in de RTL4-show Ik hou van Holland. Ook presenteerde hij 3 seizoenen van Het Zesde Zintuig en vanaf 15 mei 2009 was hij samen met Lieke van Lexmond het presentatieduo van het vernieuwde Dancing with the Stars. In oktober 2008 zou Beau zijn theaterdebuut maken in Romeo over Julia. Uit onvrede over zijn rol stapte hij na de eerste repetitiedag echter weer op. Teun Kuilboer werd benoemd tot zijn opvolger.
In juni 2009 is Van Erven Dorens overgestapt van RTL naar SBS.[1] Hij heeft daar een contract voor twee jaar getekend. Hij heeft voor Veronica na deze overstap onder andere de nieuwsshow CQC gepresenteerd. Daarnaast presenteerde Van Erven Dorens in oktober 2011 samen met Gerard Joling Hole in the wall voor SBS 6.[2] Ook presenteerde hij voor SBS 6 in het voorjaar van 2010 De Nieuwe Uri Geller[3] en Shownieuws. In het najaar van 2010 presenteerde hij samen met Marc-Marie Huijbregts De Zaterdagavondshow met Marc-Marie & Beau.[4] Dit programma werd echter snel geannuleerd wegens tegenvallende kijkcijfers.[5].
In april 2011 presenteerde Van Erven Dorens het dagelijkse spelprogramma Show Me the Money.[6] Daarnaast is hij vanaf 5 juni 2011 te zien in De wereld van Beau, een reportageprogramma.[7]
Op 31 december 2011 was Van Erven Dorens voor het eerst als cabaretier te zien op SBS tijdens een oudejaarsconference. Dit optreden leidde tot veel kritiek onder critici, aangezien hij geen cabaretier is. Voor het optreden had hij advies ingewonnen bij artiesten als Freek de Jonge, Guido Weijers, Youp van ’t Hek en Erik van Muiswinkel.
In 2015 ging Van Erven Dorens terug naar RTL, omdat hij bij SBS te slechte kijkcijfers scoorde. Bij RTL zou hij in 2016 het programma Zeesterren gaan presenteren, maar daarvoor bleek hij het te druk te hebben. Het paste niet in zijn programma. Hij wordt daarom vervangen door Irene Moors, die hiervoor nog last minute werd ingevlogen.[8][9] In 2016 keerde Van Erven Dorens terug als presentator bij het vernieuwde RTL Boulevard. In de zomer van 2017 vervangt Van Erven Dorens Humberto Tan als presentator in het programma RTL Late Night.

Beau van Erven Dorens met zijn vrouw in 2009

Beau van Erven Dorens woont met zijn echtgenote en hun kinderen in Amsterdam. Samen hebben ze vier zonen. Hij is liefhebber van onder meer schrijver Gerard Reve, kunstschilder Chris Berens en zanger Ramses Shaffy. Hij is een volle neef van Dominique van der Heyde.[10][11]

Beau Five Days Inside is vanaf dinsdag 27 februari te zien op RTL 4.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Weleens een kijkje genomen op onze pagina algemeen?

 

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting