Re:Creating Europe reist naar Paris en Manchester

Re:Creating Europe reist naar Paris en Manchester
Foto: Jan Boeve

Re:Creating Europe reist naar Paris en Manchester

Het Forum on European Culture, een gezamenlijk initiatief van DutchCulture en De Balie, gaf het startschot voor de voorstelling Re:Creating Europe in 2016. De voorstelling is nu opnieuw gelanceerd en reist naar Parijs en Manchester.

Aanstaande zaterdag, op 4 mei, start ITA (Internationaal Theater Amsterdam) met deze reflectie op de Europese droom in Parijs. De gelederen van Ivo van Hove’s gezelschap worden daar versterkt door de acteurs Charles Berling (FRA) en Lars Eidinger (DUI) en filosoof/essayist Bas Heijne voorziet de voorstelling van een introductie. In Manchester zal de Britse actrice Juliet Stevenson zich bij de de ITA-cast voegen.

Ook in het verleden hebben verscheidene gastsprekers en acteurs bijdragen geleverd. Zo was Jude Law te zien in de eerste editie van het Forum in 2016 en twee jaar later, tijdens de opening van de twee editie, stond minister van OCW Ingrid van Engelshoven op de planken.

Re:Creating Europe is op 4 mei te zien in Les Ateliers Berthier (onderdeel van het Odéon-Théâtre de l’Europe), om 20.00 uur. Op 12 juli staat de voorstelling geprogrammeerd in het Lowry in Manchester op het Manchester International Festival.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Wat is er te doen tijdens 4 en 5 mei in Amsterdam