Open Monumentendagen Amsterdam 2019

Open Monumentendagen Amsterdam 2019
Foto bron / credits: Eriksw (wikepedia)

Amsterdammers en andere belangstellenden maken zich op voor de Open Monumentendagen Amsterdam 2019. De twee dagen stadsvermaak vinden plaats op 14 en 15 september. Monumenten door de hele stad vertellen het verhaal van Amsterdammers en hun vertier door de eeuwen heen.

Sport theater en ander plezier

Dit jaar is het thema ‘Stadsvermaak, voor alle liefhebbers van sport, theater en ander plezier’. Meer weten over theaters, sport & spel, sociëteiten en groen? Volg dan de routes die zijn uitgezet door de hele stad. Daarnaast kunnen Amsterdammers kennismaken met monumenten in hun eigen buurt.

De Weesper route

Het Zonnehuis in Noord, het Van Eesterenpaviljoen en de Sloterplas in Nieuw-West, de Slatuinen en Het Sieraard in West, het Zuiderbad en de Botanische tuin Zuidas in Zuid en Huize Frankendael in Oost. En maak dit jaar voor het eerst kennis met een nieuw stukje Amsterdam: de Weesper route.

Vijftig monumenten

Vijftig monumenten zijn gratis te bezoeken en op veel plaatsen zijn activiteiten. U kunt bij voorbeeld de groenroute volgen van Noord via Oost naar West met als eindpunt de Tuinen van Westerpark. Zoek de speeltoestellen van Aldo van Eyck, bezoek grachtenpanden, ga langs bij een sociëteit, maak plezier in het poppentheater, neem een biertje bij een brouwerij of luister naar mooie muziek.

Diverse activiteiten

Beide dagen zijn van 10.00 tot 17.00 gevuld met monumenten, wandelingen, hardlooproutes, lezingen, tekenlessen, suppen op de Sloterplas, toneelvoorstellingen, exposities en workshops. Er is ook een speciaal programma voor de jeugdige bezoekers.

De juniorgidsen (8 tot en met 17 jaar) verzorgen rondleidingen in Arti et Amicitiae, het Van Eesterenpaviljoen, het Zonnehuis en het Koninklijk Paleis Amsterdam. Op zaterdag is er van 18.00 tot 22.00 uur een feestelijk avondprogramma in Arti et Amicitiae op het Rokin 112.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Theaterliefhebbers kijken uit naar Muzikale Helden bij De Kleine Komedie