Zijn er leuke dingen te doen tijdens de Museumnacht 2018?
Scheepvaartmuseum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zijn er leuke dingen te doen tijdens de Museumnacht 2018?

Zijn er leuke dingen te doen tijdens de museumnacht 2018? Jazeker! Museumliefhebbers zullen er al een tijdje lang reikhalzend naar uitkijken en zaterdag doet dé week van de musea haar intrede in de stad. Zaterdag 3 november 2018 kunnen cultuur barbaren én cultuur barbaren in wording, tussen zeven uur en twee uur ’s nachts hun hart ophalen bij de diverse musea verspreid door Amsterdam. Van het tropenmuseum tot aan de NDSM. Er is van alles te doen.

Een schetsboekje om gezichten vast te leggen op de nachtpont

En, de museumnacht zou de museumnacht niet zijn als er naast de mogelijkheid om 56 musea binnen te stappen geen andere leuke activiteiten zijn toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld ‘Faces on the Ferry’ van Rachelle Meyer op de nachtpont. Zij is gefascineerd door de diverse reizigers op de pont. Ze kocht een schetsboekje en besloot hun vele gezichten vast te leggen in de twaalf minuten die de oversteek tussen NDSM en Centraal duurt. Hoe grappig is dat?! Misschien sta je zelf wel in het boekje.

Futuristisch buffet, met spirituele cocktail en als toetje een virus

“Een goede bodem is bijna net zo belangrijk als een bandje. Begin je avond met dit futuristisch buffet, bestel een spirituele cocktail en neem een virus toe. Let op: voor groepen vanaf zes personen is reserveren noodzakelijk. Het buffet is er in vis, vlees en vega”, aldus de organisatie van het buffet bij Arti et Amicitiae.

Bingo in de Hermitage

En heeft u weleens gehoord van Bingo d’Italia? Onder het Italiaanse motto ‘Mamma mia, chi non risica non rosica’, kan er meegedaan worden met Italiaanse woordenbingo. Het gaat er natuurlijk om dat er een volle kaart is en dan zijn er leuke prijzen te winnen.

Muziek speelt ook een rol tijdens de museumnacht 2018. Muziek is de taal van gevoelens en Matteo Myderwyk is de vertaler. Met zijn minimal pianomuziek en zijn liefde voor verschillende toonsoorten maakt hij allerlei emoties los. In combinatie met de installatie van Heleen Blanken krijgt emotie kleur, biedt het troost en vormt het de overgang van dag naar nacht.

Meisjes van de radio, daar kunt u naar toe gaan in het Verzetsmuseum. Herken jij de intro van Fire van de Pointer Sisters? Of bent u sowieso goed in het afmaken van muzikale nummers? Doe mee met de muziekquiz van de Pauwergirls, met een explosieve finale.

Tijdens de gehele Museumnacht is er gratis vervoer voor iedereen met een polsbandje van de Museumnacht. Tussen half acht ’s avonds en half twee in de nacht kun je rondrijden en varen tussen de deelnemende locaties in Amsterdam-Oost, Zuidoost, Nieuw-West én de NDSM-Werf. Bezoekers die met een OV-kaart reizen kunnen het best per metro naar Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel en Bijlmer Arena reizen om vervolgens op te stappen op het nachtvervoer.

Maar, in bovenstaand stuk staan maar enkele tipjes van de sluier. Om te zien welke 56 musea met welke voorstellingen er zijn en alle andere exacte informatie, kunt u een kijkje nemen op de website van de Museumnacht!

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Quinty Trustfull, 47 and still looking sexy

Gerelateerd artikel:

Museumnacht 2017 feestelijk van start gegaan

Quinty Trustfull, 47 and still looking sexy

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam