Vaartocht voor vaders en nieuwe haring

Vaartocht voor vaders en nieuwe haring
Stoomschip Christiaan Brunings.

Vaartocht voor vaders en nieuwe haring

Het scheepvaartmuseum heeft een verrassing voor alle vaders. Op zaterdag 16 of zondag 17 juni kan er gratis (met een geldig museumentreebewijs) mee gevaren worden op het stoomschip Christiaan Brunings, de stoere, originele ijsbreker van het museum uit 1900. In ongeveer 60 minuten vaart het schip onder andere langs het beeld van de Zeeman op de uitkijk, de Ertshaven en Passenger Terminal Amsterdam.

In de salon rondkijken en vragen stellen

Natuurlijk kunnen bezoekers aan boord ook in de salon rondkijken en vragen stellen aan de bemanning over het schip. Kinderen kunnen uitsluitend mee onder begeleiding van een volwassene. De vaartocht duurt ongeveer een uur en vertrekt van de museumsteiger om 11.00 uur , 13.00 uur en 14.30 uur.

Nieuwe haring en een kopstootje

In het museumrestaurant Stalpaert kan een heerlijk broodje nieuwe haring besteld worden met een glaasje jenever van Wijnand Fockink of een kopstootje (biertje en jenever). Daarnaast is de tentoonstelling Gamechangers over maritieme innovaties is nog t/m 1 juli aanstaande te zien. In de tentoonstelling wordt een aantal bijzondere objecten over haring kaken getoond. Gamechangers is gratis te bezoeken met een geldig museumentreebewijs.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neemt u ook eens een kijkje op onze pagina algemeen