Speciale museum dag voor kinderen met autisme bij Scheepvaartmuseum

Speciale museum dag voor kinderen met autisme bij Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum organiseert zaterdag 26 januari een speciale dag voor families met autistische kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 13 jaar. Sterker nog, iedere 3 maanden biedt Het Scheepvaartmuseum een programma aan voor kinderen met autisme.

Een dagje museum is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Volgens het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is een dagje uit naar een museum niet voor iedereen vanzelfsprekend en kan een museumbezoek overprikkelend of vermoeiend zijn. Daarom organiseert Het Scheepvaartmuseum een aantal keer per jaar een zogenoemd autismevriendelijk familiebezoek. Tijdens de speciale dag krijgen kinderen met autisme en hun familie de kans om op een prikkelarme manier Het Scheepvaartmuseum te bezoeken.

Onvoldoende aanbod voor de autist of ADHD’er

‘Het Scheepvaartmuseum signaleerde dat voor de doelgroep ‘personen met autisme, ADHD of een andere prikkelverwerkingsstoornis’ onvoldoende museumaanbod aanwezig is. Terwijl deze doelgroep steeds groter wordt in onze huidige maatschappij en ook behoefte heeft aan cultuur en verdieping’, is te lezen op de website van het Scheepvaartmuseum.

Het museum is 7 dagen per week geopend

Het Scheepvaartmuseum ligt aan het Kattenburgplein 1 en het museum, restaurant en winkel zijn 7 dagen per week geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur. De bibliotheek is iedere werkdag geopend van 09:30 uur tot 17:00 uur.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Scheepvaartmuseum op zoek naar avontuurlijke reizigers