Seth Price – Social Synthetic

Seth Price – Social Synthetic
Een kunstwerk uit de collectie van Seth Price. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Seth Price – Social Synthetic

‘Stedelijk Museum nog te bezoeken t/m 3 september 2017’

Seth Price beperkt zich niet tot één stijl, maar richt zich op verschillende terreinen. Zijn ideeën en interesses inspireren veel jonge kunstenaars. Het Stedelijk Museum laat een uitgebreid beeld zien van zijn werken.

Ondanks dat Price in zijn vroegere werk beeld vermeed en zich richtte op tekst, video en muziek, heeft hij zich toch ook met de echte schilderkunst beziggehouden. In zijn werken maakt hij gebruik van de expressieve taal van olieverf, emailspray en giethars, maar ook van ingescande potloodtekeningen, inkjetafdrukken en zijn handelsmerk: de techniek van vacuümvormen. Deze gelaagde beelden die wel ‘reallife fotoshoppen’ worden genoemd, zijn nog complexer gemaakt door de toepassing van geknoopte touwen. In zijn sculpturen, films en teksten vertegenwoordigt Price de ‘Networked Art’ (netwerkkunst).

Seth Price – Social Synthetic
Een kunstwerk uit de collectie van Seth Price.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Price (1973), studeerde literatuur en politicologie in de Verenigde Staten en woont in New York. Hij bouwde met zijn experimentele films en video’s gestaag een carrière op binnen de kunstwereld. In 2004 had hij een eerste solotentoonstelling. Ook is Price één van de meest vooraanstaande en best gelezen schrijvende kunstenaar van deze tijd.

Seth Price – Social Synthetic
Kunst uit de collectie van Seth Price.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De interessante tentoonstelling, die de diversiteit van stijlen in de werken van Seth Price laat zien, is zeker een bezoek waard.

vrijetijdamsterdam.nl