Rembrandthuis brengt ode aan Rembrandt

Rembrandthuis brengt ode aan Rembrandt
Rembrandthuis. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Rembrandthuis brengt ode aan Rembrandt

In het jaar 2019 is het precies 350 jaar geleden dat Rembrandt is overleden. Hier wordt dit jaar op meerdere plekken bij stilgestaan. Museum Het Rembrandthuis organiseert de Amsterdamse kick-off van het landelijke themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw. Op 2 februari 2019 van 12.00 tot 21.00 uur kun je in de Jodenbreestraat (bij Rembrandt in de straat) terecht voor een straatfestival met artistieke odes aan de Hollandse meester. De Jodenbreestraat was het centrum van Rembrandts succes. Hier woonde en werkte de creatieve artistiekeling bijna twintig jaar, van 1639 tot 1658.

Tijdens het zogenoemde Rembrandt Fesitval wordt het leven en werk van Rembandt gevierd met een gratis en voor iedereen toegankelijk festival. Er zullen meerdere activiteiten plaatsvinden, die de moeite waard zijn om te bezoeken. De NOS maakt speciaal voor deze gelegenheid het programma ‘NOS: Opening Rembrandtjaar’, dat wordt uitgezonden tussen 21.25 en 22.20 uur op NPO1.

Viering Rembrandt door Rijksmuseum

Ook het Rijjksmuseum doet mee aan de viering. Het museum nodigt bijvoorbeeld iedereen uit om mee te doen aan een grootse zomertentoonstelling. Ben je kunstenaar of ben je gewoon creatief en droom je ervan jouw werk eens te laten zien in het Rijksmuseum? Dan kun je je kunstwerk insturen naar het Rijksmuseum en is jouw werk straks wellicht te zien in de zomertentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’. Inzenden kan vanaf 1 februari t/m 31 maart 2019.

Van amateur tot professionele kunstenaar en van jong tot oud, iedereen kan een zelfgemaakt kunstwerk inzenden. Het Rijksmuseum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen in de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt van 15 juli t/m 15 september 2019.

vrijetijdamsterdam.nl

Neem ook eens een kijkje in ons blog ‘kunst in Amsterdam