Op pad in de Tuinstad in Amsterdam-Noord

Op pad in de Tuinstad in Amsterdam-Noord

Op pad in de Tuinstad in Amsterdam-Noord

Op initiatief van het Amsterdamse Van Eesteren Museum wordt zondag 17 februari een bijzondere ‘wandeltocht’ georganiseerd. De tocht staat onder leiding van gids Kees Knobbe. Omdat het Van Eesteren Museum en gids Kees Knobbe de oude idealen rond het Buikslotermeerplein langzaam uit beeld zien verdwijnen, en volgens hen de Tuinstad van de toekomst onafwendbaar wordt opgedoemd.

‘Tussen Slotermeerlaan en Hoogoorddreef in Noord is het gedaan met de laagbouw uit de jaren vijftig en wordt de hoogbouw definitief de standaard. Je ziet de eerste kenmerken van wat later typerend zou worden voor de Bijlmer: grote flats in een parkachtige omgeving, scheiding van snel en langzaam verkeer en de ongekende grootschaligheid van de systeembouw.

In het oorspronkelijke uitbreidingsplan was voor Noord een zeer bescheiden plaats ingeruimd, maar na aanleg van de Schellingwouderbrug en de tunnels onder het IJ werd de wijk voldoende bereikbaar geacht en begon men volop te bouwen. Nu de metrolijn is gerealiseerd gaat er de komende jaren nog veel meer gebouwd worden en gaat Noord snel veranderen’, is te lezen op de informatiepagina van dit evenement.

Voor alle ins en outs kunt u het beste een kijkje nemen op de website van het van Eesteren Museum.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

xSigt@percussion duo wint grachtenfestival conservatorium concours 2019

Check ons blog met leuke dingen in Amsterdam om te bezoeken.