Museum Het Grachtenhuis – Amsterdam: een andere kijk

Museum Het Grachtenhuis – Amsterdam: een andere kijk ‘Een Franse architect brengt de stad in beeld’ Deze zomer is in het museum Het Grachtenhuis de tentoonstelling 'Amsterdam: een andere kijk te zien. Een Franse architect brengt de stad in beeld' te zien. Marcel Bajard is een bekende architect, stedenbouwkundige met een fascinatie voor Amsterdam.
Museum Het Grachtenhuis. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Museum Het Grachtenhuis – Amsterdam: een andere kijk

‘Een Franse architect brengt de stad in beeld’

Deze zomer is in het museum Het Grachtenhuis de tentoonstelling ‘Amsterdam: een andere kijk‘ te zien. Een Franse architect brengt de stad in beeld’ te zien. Marcel Bajard is een bekende architect, stedenbouwkundige met een fascinatie voor Musea in Amsterdam.

Tijdens omzwervingen door de stad legde hij gedetailleerde beelden vast

Tijdens zijn omzwervingen door de stad legde hij in gedetailleerde beelden vast wat hij zag. Met zijn tekeningen, prenten en plattegronden geeft hij het publiek de kans om de kleine dingen te ontdekken die anders nooit waren opgevallen. In de bouw van Amsterdam herkent Bajard een chaotische ordelijkheid. De gebouwen zijn op elkaar afgestemd, maar er is ook een mate van vrijheid. Dit is consequent volgehouden door de eeuwen heen.

Een hedendaagse vertaling van de panden aan de grachtengordel

Zo is de nieuwbouw in het Oostelijk Havengebied een hedendaagse vertaling van de panden aan de grachtengordel. De Fransman illustreert dit bijvoorbeeld door grachtenhuizen te tekenen boven de gevels van de twintig jaar oude Scheepstimmermanstraat op Borneo. Daarmee is de infrastructurele ontwikkeling van de hoofdstad volgens Bajard uniek in de wereld en dient Amsterdam als inspiratiebron voor steden zoals Genua, Barcelona, Parijs en Hamburg.

Het museum is zes dagen in de week geopend

De tentoonstelling aan de Herengracht 386 is tot en met zaterdag 29 juli zes dagen te zien. Maandag is het museum gesloten. De openingstijden zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook ons artikel over het Julidance festival