Feestelijke opening solotentoonstelling Stefan Tcherepnin in Stedelijk

Feestelijke opening solotentoonstelling Stefan Tcherepnin in Stedelijk Op vrijdagavond 26 januari is de feestelijke opening van de solotentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar en musicus Stefan Tcherepnin. Voor het vernieuwde Stedelijk Museum is het de eerste nieuwe tentoonstelling van 2018. In de muzikale compositie The Mad Masters zijn meeslepende verhalende momenten vastgelegd, beleefd door vier grote monsters.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Feestelijke opening solotentoonstelling Stefan Tcherepnin in Stedelijk

Op vrijdagavond 26 januari is de feestelijke opening van de solotentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar en musicus Stefan Tcherepnin. Voor het vernieuwde Stedelijk Museum is het de eerste nieuwe tentoonstelling van 2018. In de muzikale compositie The Mad Masters zijn meeslepende verhalende momenten vastgelegd, beleefd door vier grote monsters.

De tentoonstelling

De harige, opgevulde wezens, die eerder innemend zijn dan angstaanjagend, zitten gevangen in diorama’s, alsof ze worden tentoongesteld in een vreemdsoortig natuurhistorisch museum. Een videoprojectie op de wand van de zaal laat de reizen van de monsters zien in vier seizoenen.

Jump into the future

In het Stedelijk Museum vindt momenteel ook de tentoonstelling Jump Into The Future, art from the 90’s and 2000’s plaats. Dat is een expositie met een bijzonder groot aantal kunstwerken uit de jaren 90 en het begin van de 21ste eeuw. De groep werken bestaat uit een schenking en bruiklenen van de Duitse verzamelaar Thomas Borgmann en aankopen voor onder meer de collecties Aspirin (2002) van Michael Krebber en de installatie Subject Driven (1978-2008) van Matt Mullican.

Het Stedelijk Museum ziet er aantrekkelijk uit na de vernieuwingen die er hebben plaats gevonden. Voor meer informatie neem je een kijkje op de vernieuwde websitehttps://www.stedelijk.nl/nl van het museum.

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here