Amsterdamse hiphop artiest Sevn Alias in Scheepvaartmuseum tijdens Nationale Museumweek

Amsterdamse hiphop artiest Sevn Alias in Scheepvaartmuseum tijdens Nationale Museumweek
Sevn Alias. Photocredits: Scheepvaartmuseum

Amsterdamse hiphop artiest Sevn Alias in Scheepvaartmuseum tijdens Nationale Museumweek

Hiphopartiest en curator Sevn Alias geeft op 15 april een éénmalig en gratis toegankelijk optreden in het Scheepvaartmuseum. De performance is onderdeel van de Nationale Museumweek in Amsterdam. De week van de musea is begonnen op maandag 9 april en duurt tot en met 15 april. Sevn Alias werd geboren in Amsterdam als de zoon van een Surinaamse vader en een Surinaams-Antilliaanse moeder en groeide op in Amsterdam-West.

Een concert bijwonen in een museum en je tegelijkertijd laten inspireren door de museale pronkstukken? Het kan op zondag 15 april aanstaande. Dan presenteert de Nationale Museumweek The Golden Hour: een muzikale tour die op zaterdag 14 april in Museum TwentseWelle begint en op zondag in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam eindigt. Rapper Sven Alias is de leading man van deze speciale optredens in deze musea in het slotweekend van de Museumweek, hij cureert bovendien een aantal pronkstukken uit de collectie. Toegang tot The Golden Hour is gratis (vanaf 18 jaar, legitimatie verplicht). Aanmelden is noodzakelijk en kan via Nationalemuseumweek.nl/goldenhour. Het evenement vangt aan om 18:00 uur en duurt tot 21:00 uur.

Sevn Alias geeft tijdens deze avonden een exclusief optreden waarbij hij voor de gelegenheid wordt gesupport door saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective). Het Scheepvaartmuseum laat tijdens de Golden Hour op 15 april onze 500 jaar maritieme geschiedenis zien. Bijvoorbeeld via de spectaculaire Virtual Reality tijdreis ‘Dare to Discover’. Deze VR journey, die te zien is aan boord van het VOC-schip ‘Amsterdam’, voert je terug naar de Gouden Eeuw. Teken mee aan een wereldkaart zoals je die nog nooit gezien hebt of haak aan bij de highlight-tour langs de meest bijzondere museumobjecten. Je kunt ook een kijkje nemen bij de studio van Sublime FM, die speciaal voor deze avond neerstrijkt in het Scheepvaartmuseum. Verder kunnen bezoekers dansen op de beats van Zwarte Koffie en natuurlijk een drankje drinken. The Golden Hour wordt gehost door Stephanie Afrifa, bekend van DWDD.

The Golden Hour sluit aan op de wensen van millennials

The Golden Hour sluit aan op de wensen van millennials om meer speciale programma’s en feesten in musea terug te zien. Uit recent onderzoek* blijkt bovendien dat driekwart van de millennials weleens een museum bezoekt. Van deze groep geeft bijna 80% aan dit liever samen dan alleen te doen en bij voorkeur in het weekend. Een get together met vrienden in Amsterdam lijkt dus het perfecte culturele uitje.

Golden Hour: onderdeel van de Nationale Museumweek

The Golden Hour is onderdeel van de vierde editie van de Nationale Museumweek, die dit jaar van 9 t/m 15 april plaatsvindt. Tijdens deze week presenteren ruim 400 musea hun collecties op niet eerder vertoonde wijze en vaak met extra aantrekkelijke activiteiten. Doel van de Nationale Museumweek is om groepen te bereiken die zelden of nooit musea bezoeken. Meer informatie en alle activiteiten vind je op Nationalemuseumweek.nl.

Over de Nationale Museumweek

De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie voor musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige museumcollecties door hen te prikkelen, te verrassen, te inspireren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud! Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle Nederlanders met museale collecties door het hele land.

Over Sevn Alias

Sevn Alias (1996) is een Nederlandse hiphopartiest van Surinaamse/Antilliaans afkomst en maakt sinds 2015 furore in de Nederlandse charts. Sevn Alias heeft inmiddels tientallen gouden platen en diverse platina platen waaronder voor zijn nummer #1 hits zoals “Gass” waar hij tevens met het collectief Gate16 een Edison Award in de wacht heeft gesleept. Zijn meest recente nummer #1 hit “Patsergedrag” staat op zijn laatste album “Picasso” welke eveneens op #1 binnenkwam in de Nederlandse albumcharts. Sevn Alias zal zijn drie-delig muziekproject bestaande uit “Precasso” (EP) uitgebracht in zomer 2017, “Picasso” (album) uitgebracht in winter 2017, afsluiten met het laatste deel “Recasso” (soon).

vrijetijdamsterdam.nl

PS Neem ook eens een kijkje op onze pagina-cultuur 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here