Amsterdams Kleinkunst Festival zoekt Caberetiers en kleinkunstenaars
Image credits: AKF

Amsterdams Kleinkunst Festival zoekt Caberetiers en kleinkunstenaars

Het Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue zijn op zoek naar steengoede ideeën voor AKF Lab. Ben je professioneel cabaretier of kleinkunstenaar en heb je een idee dat uitgevoerd moét worden? Ligt er al jarenlang iets op de plank dat nu eindelijk de spotlight verdient? Of heb je een vaag idee dat door deze Open Call gestalte kan gaan krijgen? Stuur je idee dan in.

AKF Lab is een nieuw initiatief van het AKF en Theater Bellevue

AKF Lab is een nieuw initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue. Jaarlijks vindt in de eerste twee weken van april AKF Deluxe plaats, hét kleinkunstfestival van Nederland. AKF Deluxe staat geheel in het teken van de ontwikkeling van toptalenten op het gebied van de kleinkunst. Makers worden gestimuleerd om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, buiten de gebaande paden te treden en om nieuwe producties te realiseren. AKF Lab is de proeftuin waar toptalenten nieuwe concepten kunnen ontwikkelen en presenteren in de kleine zaal van Theater Bellevue.

Wat zoeken we?

Ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars met een origineel concept. Concepten waar nieuwe samenwerkingsverbanden in verwerkt zijn, met name interdisciplinaire kruisbestuivingen. Denk bijvoorbeeld aan een samenwerking met een topmuzikant, een voorstelling met een wetenschapper, met een journalist of met een gerenommeerde maker waar je samen een productie mee wil realiseren. Ook binnen de vorm kleinkunst mogen experimenten getoond worden die out of the box zijn. Het concept moet realiseerbaar zijn en uitvoerbaar in Klein Bellevue in de speelperiode tussen 2 en 13 april 2019 (ieder concept speelt één week in Klein Bellevue in de periode van 2 t/m 6 april 2019 en van 9 t/m 13 april 2019).

Wat bieden we?

Het AKF stelt een programmabudget van € 2.500 per geselecteerd concept beschikbaar. Theater Bellevue stelt in de periode van 2 t/m 13 april 2019 Klein Bellevue beschikbaar voor uitvoering van het concept. Het AKF stelt een selectiecommissie samen die uit de ingezonden plannen twee concepten selecteert die uitgevoerd kunnen worden.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Officiële opening Het Krakeling Festival

AKF deluxe komt er weer aan

Inschrijving AKF sonneveldprijs 2019 geopend

Halve finalisten AKF sonneveldprijs 2018 bekend geworden

Gysèle ter Berg nieuwe zakelijk leider Amsterdams Kleinkunst Festival