X BANK presenteert met trots de tentoonstelling ‘Lost in Time’

X BANK presenteert met trots de tentoonstelling ‘Lost in Time’ van de Amsterdamse fotograaf Annelies Damen. De serie van Damen bestaat uit een aantal zwart-witte en zachte kleurenfoto’s in groot formaat. Annelies Damen (1968) is een fotograaf en reist over de hele wereld voor het familiebedrijf. Ze geeft de voorkeur aan Afrika voor haar fotografie. De opening vindt plaats op donderdag 17 mei vanaf 17:30 uur en is te bezichtigen tot 17 juli.

De tentoonstelling is te bezichtigen in het oudste museum van Amsterdam, het ARTIS-Groote Museum. Op dit moment wordt het gebouw hersteld en vernieuwd. De tentoonstelling Lost in Time toont een speciale ontmoeting tussen mensen en architectuur.

Ze vindt vernieuwde vrijheid zonder de druk van tijd

In deze nieuwe serie van Damen stapt de hoofdrolspeelster uit haar klassieke omgeving en gaat ze waar ze naartoe wil. Ze vindt vernieuwde vrijheid zonder de druk van tijd of haar omgeving. Haar antwoorden komen en zweven in een prachtige oude kamer.

Centraal in haar foto’s staat de vrouw en haar omgeving of verhaal. Het werk van Annelies wordt tentoongesteld in New York, Parijs, Milaan, Londen, Miami en Amsterdam. De werken die getoond worden kunnen ook gekocht worden.

In 2017 ontving zij de prijs Business Woman Of The Year

In 2017 ontving Damen de prijs ‘Business Woman Of The Year’. Ze won die trofee samen met haar zus Roos Damen. Deze Amerikaanse prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het tijdschrift ‘Entreprising Women’. Alle werken zijn te zien en te koop bij X BANK tot 15 juli.

Annelies Damen hield een zogenoemde TedTalk over haar carrière switch

Tijdens TEDxAmsterdamWomen, hield Annelies Damen een zogenoemde TedTalk over haar carrière switch en haar passie voor fotografie. TEDx is onderdeel van TEDTED, een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het verspreiden van ideeën, meestal in de vorm van korte, krachtige gesprekken.

TED begon in 1984 als een conferentie waar technologie, entertainment en design samenkwamen en omvat tegenwoordig bijna alle onderwerpen – van wetenschap tot bedrijf tot mondiale vraagstukken – in meer dan 110 talen. Ondertussen helpen onafhankelijk opererende TEDx-evenementen ideeën delen in gemeenschappen over de hele wereld.

vrijetijdamsterdam.nl