Sevilay Maria organiseert speciale expositie Skatecafe
Foto: Sevilay Maria

Sevilay Maria organiseert speciale expositie Skatecafe

De bekende Nederlandse fotografe Sevilay Maria organiseert op woensdag 30 mei een expositie in het Skatecafe, Amsterdam. Een speciale expositie rondom Selivay haar initiatief Inside Light.

Met dit project gaf ze, samen met fotografen Oliver Zimmermann en Sebastian Gil Miranda, Engelse- en fotografie les aan kinderen in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Met een hek ertussen, want ze mochten het kamp zelf niet in. Door de kinderen opdracht te geven om door middel van fotografie mooie dingen in hun omgeving vast te leggen, creëerden ze hoop in een uitzichtloze situatie. “Natuurlijk is het ellendig, maar je kan wel zoeken naar een andere manier om ernaar te kijken. Hoop is enorm belangrijk”, aldus Sevilay Maria over de expositie.

Sevilay Maria organiseert speciale expositie Skatecafe
Foto: Sevilay Maria

Tijdens de expositie in het Skatecafe worden zowel foto’s van zowel Sevilay Maria als kinderen uit het vluchtelingenkamp op Lesbos tentoongesteld. De foto’s zijn tijdens het evenement op 30 mei aanstaande uiteraard direct te koop en de opbrengsten zullen volledig naar Inside Light gaan om het vluchtelingenkamp te steunen.

De eerste 50 kopers een speciale tote-bag en zonnebril van het Zweedse lifestyle merk CHPO zullen ontvangen bij hun aankoop.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Stadsgezichten uit Parimaribo