Andrea Grützner wint prestigieuze ING Unseen Talent Award 2017
Orbiter Landscape 2017 Analog Chromogenic Photograph, Danziger Gallery. Artist: Liz Nielsen

Recordaantal bezoekers Unseen 2017

‘Unseen Amsterdam 2017 eindigt haar zesde editie met een recordaantal bezoekers, nieuwe innovatieve concepten en succesvolle galerie presentaties’

Amsterdam stond afgelopen weekend, in het teken van internationaal fotografisch talent tijdens Unseen Amsterdam 2017, waarbij het beste van hedendaagse fotografie voor het voetlicht werd gebracht. De zesde editie van het fotografie spektakel sloot op zondag 24 september 2017 succesvol af, met ruim 24.000 bezoekers en grote aankopen door zowel particuliere verzamelaars als musea.

Emilia van Lynden, Unseen’s Artistic Director: “Unseen Amsterdam is trots dit jaar meer kunstenaars dan ooit te hebben mogen verwelkomen, kunstenaars die risico’s durven te nemen door hun nieuwste werk voor de eerste keer op de markt te brengen. Wij zijn vereerd dat zij Unseen Amsterdam zien als het aangewezen platform hiervoor. Het gevoel van nieuwsgierigheid naar nieuw werk en de ontwikkelingen binnen fotografie, zijn terug te zien in het enthousiasme van zowel deelnemers als het publiek.

Unseen Fair

Tijdens de zesde editie van Unseen Amsterdam, was de beurs een goede weerspiegeling van de altijd groeiende interesse in fotografie, met 53 galeries van over de hele wereld die het werk presenteerden van meer dan 140 kunstenaars; 95 kunstenaars toonden werken die niet eerder zijn getoond op de markt. De deelnemende galeries genoten de interesse van nationale- en internationale verzamelaars en nieuwe kopers, geënthousiasmeerd door een overvloed aan kwaliteitswerk dat op een innovatieve en toegankelijke manier werd gepresenteerd. Nera Lerner, Director, Danziger Gallery: “We hebben een succesvolle week gehad en veel nieuwe klanten ontmoet, waaronder particuliere verzamelaars en publieke instellingen uit heel Europa, evenals veel van de corporate sponsors van Unseen. We zijn zeer tevreden met onze ervaring bij Unseen Amsterdam.”

vrijetijdamsterdam.nl