Opening Robert Glas & FotoBaas in FOAM
FOAM vanaf de buitenzijde. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Opening Robert Glas & FotoBaas in FOAM

Donderdagavond 20 juli wordt in Foam de tentoonstelling: Robert Glas – Before the Law geopend, in aanwezigheid van de kunstenaar zelf. In samenwerking met NEU NOW presenteert Foam het werk van de Nederlandse beeldend kunstenaar Robert Glas (1986). De opening start om 17:30 uur en is voor publiek gratis toegankelijk.

Robert Glas

In zijn projecten analyseert Robert Glas wetgeving en bureaucratische processen rondom immigratie en persoonsidentificatie. Zijn kunstwerken komen voort uit een voortdurend onderzoek naar de technologieën die overheden gebruiken om de internationale bewegingen van mensen op de aarde te volgen. Dit proces resulteert in korte films, foto’s en installaties. Een aantal daarvan is te zien in Foam 3h, de projectruimte voor jong en creatief talent.

Before the Law van Robert Glas is van 21 juli t/m 10 september 2017 te zien.

Nieuwe familietour: FotoBaas

Vanaf 22 juli lanceert Foam een nieuwe tour voor gezinnnen met kinderen tussen de vier en tien jaar. Met FotoBaas kunnen kids op reis door het museum. Naast de kleurrijke camera krijgen ze een spelboek vol met leuke en creatieve fotospelletjes die ze samen kunnen doen terwijl ze het museum verkennen. Zo bekijken ze de tentoonstellingen terwijl ze spelenderwijs educatief bezig zijn over begrippen als kader, compositie en perspectief. Samenwerken is belangrijk, dus ouders doen ook mee. Aan het eind van de tour zijn de deelnemers een ‘FotoBaas’ en mag het spelboek mee naar huis worden genomen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

FOAM verwelkomde 210.000 bezoekers in 2017