OPENING GRADUATION SHOW 2018 BIJ ‘the FOTOfactory Amsterdam’
Photocredits / work: Neide Bastos

Opening ‘GRADUATION SHOW 2018’ bij ‘the FOTOfactory Amsterdam’

Op 26 januari 2018 presenteren de afgestudeerden van privé instituut ‘the FOTOfactory Amsterdam’, Carlotta Guerra, Jennifer Drabbe, Bart Bos, Kathrin Mundwiler, Makou Fujishita en Mariëlle Penrhyn Lowe hun scriptie en fotoprojecten aan het grote publiek. Tijdens deze tentoonstelling is het ook mogelijk om fotowerken te kopen. De Graduations Show vindt plaats in de galerijruimte aan de Keizersgracht.

Mariëlle Penrhyn Lowe bespreekt in haar werken hoe in de loop van de tijd een leven zijn sporen nalaat bij ieder mens. Ze bekijkt vragen zoals wat het doel van het leven is en wat er nog van een leven over is dat al geleefd heeft. Deze en andere vragen vormen het fundament voor haar onderzoek naar transitie en eenzaamheid, zelfbestendigheid en op een dieper niveau, de dood.

Voor Kathrin Mundwiler is het maken van foto’s heel intuïtief. De afgelopen jaren heeft ze veel gereisd, haar camera’s zijn haar beste en vaak enige reisgenoten. Op weg zijn zonder een voor gedefinieerde bestemming in gedachte, is wanneer ze het meest excelleert.

Makou Fujishita: “Ik begon het haar uit mijn lichaam te trekken en te scheren toen ik twaalf jaar oud was. Ik koos voor een pincet dat werd aanbevolen door een vriend en gebruikte een scheerapparaat dat ik van mijn zus leende. Het was moeilijk en pijnlijk om de haren eruit te trekken. Dus maakte ik de geheime regel – 7 haartjes per dag eruit halen, of een ander getal dat door 7 gedeeld kan worden. Het getal zeven is belangrijk binnen het gezin en is speciaal voor mij omdat er zeven leden in mijn familie zijn.”

Landschap en zijn altijd veranderende licht is altijd mijn leidraad geweest (van verbindende draad) in mijn werk, leidend tot het ontwerpen van nieuwe vormen van landschappen. Deze vormen zijn een uitdrukking van mijn kijk op het landschap; zoals ik het zie, zoals ik het wil zien. Zo heb ik het Tree Tunk Landscape gemaakt (Bart Bos).

vrijetijdamsterdam.nl