Expositie van Jaap Scheeren over de NDSM
NDSM by Night. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Expositie van Jaap Scheeren over de NDSM

Fotoliefhebbers, cultuurbarbaren en andere belangstellenden kunnen vanaf 14 december 2017 tot en met 1 maart 2018 het werk van Jaap van Scheeren tijdens de expositie ‘For Keeps / Om te houden’ bewonderen.

Monument voor de tijdelijkheid

In opdracht van Stichting NDSM-werf zwierf Jaap Scheeren enkele maanden door het NDSM-gebied, om de plek en haar gemeenschap te leren kennen en ontwikkelde hij het project ‘For keeps / Om te houden’, dat gezien kan worden als een monument voor de tijdelijkheid. De fotoserie van Scheeren wordt gepresenteerd op het NDSM terrein is aan de hand van een plattegrond te bezoeken. In het kader van de tentoonstelling verschijnt er tevens een publicatie in de vorm van een serie ansichtkaarten. Deze kost € 7,50 en is verkrijgbaar op verschillende locaties.

Wonderlijke scenario’s

De NDSM-werf vormt het decor van een tiental wonderlijke scenario’s waarmee beeldend kunstenaar Jaap Scheeren met levensgrote foto’s het terrein heeft vastgelegd . De fotoserie- die volgens de organisatoren met -oog voor detail de bijzondere uitstraling en ‘grassroots cultuur’ van het gebied laat zien wordt gepresenteerd op het terrein zelf.

Over de NDSM-werf

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan het IJ. Het vrije karakter, de postindustriële gebouwen en de creatieve sfeer vormen het decor waar cultuur, zelforganisatie en stedelijke ontwikkeling samenkomt.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Presentatie toekomstvisie NDSM-werf 

NDSM-werf maakt zich op voor Pitch Festival