Danziger Gallery verheugd met deelname aan Unseen Amsterdam
Stone Still, Life, 2017 by artist Liz Nielsen

Danziger Gallery verheugd met deelname aan Unseen Amsterdam

VTA schenkt deze dagen aandacht aan Unseen Amsterdam. Dé plek waar jaarlijks meer dan vijftig gerenommeerde galeries van over de hele wereld het meest recente werk van hun fotografen onthullen.

De meeste kunstwerken zijn nooit eerder getoond in een galerie, noch in een ander instituut of zelfs online. Op deze wijze brengt Unseen belangrijke trends en ontwikkelingen in de wereld van de hedendaagse fotografie samen en maakt het toegankelijk voor het publiek. Unseen is niet alleen een fotografiebeurs. De fair wordt verrijkt met tentoonstellingen, lezingen en debatten, films en documentaires, presentaties van fotoboeken en hun makers.

Tijdens onze eerste culturele wandeling op het Westergasterrein ‘stuitten’ we op werken van kunstenaar Liz Nielsen van ‘Danziger Gallery’ en spreken we kort met Nera Lerner, de directeur van deze galerie. “Danziger Gallery is enorm verheugd om op de UNSEEN-kunstbeurs in Amsterdam tentoon te stellen met een solo-show van nieuwe cameraless-werken van Liz Nielsen”, vertel Nera, het creatieve brein achter Danziger Gallery ons enthousiast. 

Danziger Gallery verheugd met deelname aan Unseen Amsterdam
Mystery Portal, 2017, Analog Chromo, genic photograph. By artist Liz Nielsen

Liz Nielsen

Liz Nielsen is een Amerikaanse kunstenaar, die traditionele fotografiemethoden met handgemaakte negatieven en natuurlijke verlichting vertaald naar de hedendaagse kunst en kleurenfotografie. De stand van Liz is te bezoeken direct bij binnenkomst in de Westergasfabriek aan de linkerzijde. Ze blijven tot het einde, zondag 24 september, met de galerie in Amsterdam present.

Danziger Gallery verheugd met deelname aan Unseen Amsterdam
Water Shapes, 2017. Analog Chromogenic Photograph. By artist: Lin Nielsen.

Danziger Gallery

“Onze Danziger Gallery, is gevestigd op Lower East Side New York en sinds de oprichting in 1990 één van de meest toonaangevende fotografische locaties wereldwijd”, licht Nera Lerner ons toe. De Danziger Gallery heeft in de kunstwereld, met originaliteit en diversiteit, een actuele creatieve visie op fotografie neergezet en bouwt aan een sterke samenwerking met andere galerijen en artiesten. Hier zijn twee tentoonstellingen met Jack Pierson (in samenwerking met Cheim en Read), een aantal projecten (zowel verleden als doorlopend) met Chuck Close, en drie tentoonstellingen van Andy Warhol foto’s (in samenwerking met de Andy Warhol Foundation) uit voortgekomen.

Danziger Gallery bij Unseen Amsterdam

De Gallery met de werken van Liz Nielsen, is tijdens Unseen tot en met 24 september te zien in de Westergasfabriek. De prijsklasse van de kunststukken liggen tussen de € 1.500,- en € 8.000 waarvan de meeste stukken € 4.500 kosten.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook ons artikel over de winnaar van de Unseen ING Talent Award.