Roze Filmdagen van start met MARIO en GALORE

Roze Filmdagen van start met MARIO en GALORE
Roze filmdagen on tour tijdens Pride Amsterdam.

Roze Filmdagen van start met MARIO en GALORE

Het programma van de Roze Filmdagen 2019 is bekend. Van donderdag 14 tot en met zondag 24 maart zijn in het Ketelhuis bijna 140 lhbt-gerelateerde films te zien. Dit jaar gaan een aantal unieke films in de Nederlandse première, zoals de Zwitserse homo-voetbalfilm MARIO en de Nederlandse documentaire GALORE over een van de bekendste Nederlandse Drag Queens. Het festival opent 14 maart met CARMEN & LOLA. Met dergelijke verhalen viert het festival diversiteit.

MARIO neemt je mee in het leven van twee jonge, professionele voetbalspelers. De liefde slaat over, maar ze worstelen tegelijkertijd met een dilemma: kiezen voor de liefde, of voor hun carrière? Een hedendaagse film die met de huidige taboe de echte wereld van homoseksuele voetballers laat zien.

Festivaldirecteur Werner Borkes: “Vorig jaar toonde de Suitsupply-commotie het belang van lhbt-films aan, dit jaar tackelen we het laatste taboe over homo’s en voetbal. We nodigen iedereen, zowel lhbt’ers als hetero’s, uit om naar het festival te komen en samen een goede film te pakken.”

Debatteer mee me Barbara Barend over voetbal & lhbt

Na afloop van de filmvoorstelling van 15 maart organiseren ze een debat o.l.v. Barbara Barend: Hoe is het gesteld met diversiteit en acceptatie in de sportwereld? Het panel bevat deelnemers met een link naar lhbt en voetbal. Zo schuiven Karin Blankenstein (John Blankenstein Foundation), Kirsten van de Ven (oud Nederlands elftal), Maron Pots (voorzitter Roze Reigahs) en Thijs Smeenk (trainer SC Hoevelaken, en LHBTvoorlichter) aan. Op 20 maart is hoofdrolspeler Aaron Altaras aanwezig.

Galore wordt gevolgd tijdens grootste transformatie ooit

Wereldpremiere! Een jaar lang wordt dragsensatie Lady Galore gevolgd, tijdens de grootste transformatie ooit. Dragsensatie Lady Galore staat aan de vooravond van haar grootste transformatie ooit.

Inzet voor zichtbaarheid en saamhorigheid

Binnen de Europese drag community heeft ze zich door haar jarenlange inzet voor zichtbaarheid en saamhorigheid onmisbaar gemaakt. Sander den Baas, de man achter Lady Galore, merkt dat deze toewijding zijn tol begint te eisen. Hoewel zijn overgewicht Lady Galore tot een unieke verschijning maakt en haar succes bracht, kampt Sander met steeds meer gezondheidsproblemen. Een maagverkleining moet ervoor gaan zorgen dat hij in korte tijd weer een gezond gewicht zal bereiken. Maar wat blijft er over van Lady Galore?

De roze filmdagen in 2018

De Roze Filmdagen stonden in 2018 van donderdag 8 maart tot en met 18 maart op het programma. Er werden destijds jury-prijzen uitgereikt voor Best Feature, Best Documentary, Best Short. Daarnaast de OUTTV Audience Awards, in verschillende categorieen. En de HIVOS “FREE TO BE ME” Award.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Prijswinnende Spaanse film CARMEN & LOLA opent 22e editie Roze Filmdagen

De Roze Filmdagen van start gegaan (2018)

In première: Het zaad en de eitjes