MovieZone Talent Day voor jong filmtalent in EYE
EYE filmmuseum en de ADAM TOREN vanaf de andere kant van 't IJ. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

MovieZone Talent Day voor jong filmtalent in EYE

Jeugdige filmfanaten opgelet. Jongeren die gek zijn van film kunnen zaterdag 16 december terecht in EYE bij de MovieZone Talent Day. Op deze dag geeft Cameraman Rolf Dekens (Vet hard, Pizzamaffia) een masterclass en vertelt hij over de bijzondere samenwerking van regisseur en cameraman en over zijn eigen geschiedenis in de film.

Vakkundig commentaar

Filmprofessionals verzorgen die dag workshops en jongeren kunnen hun eigen films en scenario’s insturen voor vakkundig commentaar. Ze ontmoeten andere jonge filmfans en beginnende makers uit het hele land, kunnen vragen stellen aan professionals, feedback krijgen op zelfgemaakte films en meedoen in workshops.

Amerikaanse producties

Dekens was cameraman voor verschillende jeugdfilms, korte films, TV-series (Voetbalvrouwen) en lange speelfilms. Hij werkte vaak samen met regisseur Tim Oliehoek en draaide ook een aantal van Roel Reiné’s Amerikaanse producties. Tevens was hij Director of Photography van bekende films als Oorlogsgeheimen, Pizzamaffia en Wiplala – geeft een masterclass over wat je allemaal kunt doen met licht, kleur, close-ups en beweging.

Lunchen met de professionals

Tijdens de lunch beantwoorden acteurs – en tevens hosts van de dag – Ko Zandvliet en Jonas Smulders, regisseurs Max Porcelijn en Shady El-Hamus, scenarioschrijver Vincent van Zelm en documentairemaakster Shamira Raphaella alle vragen die de jongeren hebben. Wie nieuwsgierig is naar het commentaar van deze vakmensen op een eigen gemaakte film of scenario kan zijn of haar materiaal versturen naar info@moviezone.nl.

Workshop spelregie

Shady El-Hamus (Mouna’s Kitchen) laat met Jonas Smulders zien wat er allemaal komt kijken bij het aansturen van acteurs. De Workshop spelregie demonstreert hoe je een acteur tot bloei laat komen: hoe kan hij de woorden uit het script vertalen in geloofwaardig spel?

IDFA Workshop documentaire

Documentairemaakster Shamira Raphaella demonstreert in het filmmuseum verschillende interviewtechnieken en benaderingen. Hoe krijg je een hoofdpersonage aan het praten en zorg je dat die de dingen vertelt die jij wil filmen? Raphaella’s film Lenno & de maanvis werd onlangs onderscheiden met de Kids Doc Prijs van het IDFA.

Over MovieZone

MovieZone is onderdeel van EYE en biedt jongeren van 12 tot 21 jaar de mogelijkheid om zich in alle aspecten van film te verdiepen. MovieZone laat jongeren hun filmtalent ontdekken en verder ontwikkelen. Zowel online als offline brengt MovieZone jong filmtalent met elkaar én met filmprofessionals in contact.

vrijetijdamsterdam.nl
Gerelateerde artikelen:

Opening the Essential bij EYE filmmuseum Amsterdam 

Vertoning 120 BPM van LUX Film Prize 2017 bij EYE