Krachtenbundeling Amsterdam en Rotterdam tijdens IFFR 2018
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Krachtenbundeling Amsterdam en Rotterdam tijdens IFFR 2018

Heel Rotterdam staat van 24 januari tot en met 12 februari in het teken van film tijdens IFFR, het grootste filmfestival van het jaar. De Balie en IFFR bundelen dit jaar de krachten met drie programma’s waarvan twee in De Balie, en één op locatie. De samenwerking wordt afgetrapt met een vertoning van de voor IFFR 2018 geselecteerde film Der Hauptmann in De Balie, met voorafgaand een gesprek met socioloog Abram de Swaan.

Zeer divers filmprogramma

Het programma van dit festival dat voor de 47e keer wordt georganiseerd, wordt omschreven als een zeer divers filmprogramma, met de aanwezigheid van een omvangrijk festivalpubliek en meer dan 2000 nationale en internationale filmprofessionals die Rotterdam zullen omtoveren tot opwindende filmstad. In De Balie wordt op 18 januari Der Hauptmann van Robert Schwentke vertoond.

Der Hauptmann

Der Hauptmann speelt zich af tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Anarchie en willekeurige moorden nemen de overhand. Ternauwernood ontsnapt aan de patrouilles vindt de 19-jarige korporaal Willi Herold een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse Luchtmacht. Vermomd als ‘Hauptmann Herold’ verzamelt hij soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren die hij persoonlijk van Hitler zelf zou gekregen hebben.

Dag van de Dwarse Film 2018

Op zondag 4 februari, de laatste festivaldag, worden vijf eigenzinnige, omstreden titels vertoond in EYE, Amsterdam. In de publieksenquête scoren deze ‘dwarse’ films voornamelijk op ‘buitengewoon goed’ of ‘buitengewoon slecht’. De Dag van de Dwarse Film eert deze innovatieve, gedurfde, originele en bijzondere films. Vorig jaar stond onder andere Sexy Durga van Sanal Kumar Sasidharan op het programma, de winnaar van de Hivos Tiger Award. Maar ook Kékszakállú van Gastón Solnicki, Park van Sofia Exarchou en Beduino van Júlio Bressane.

vrijetijdamsterdam.nl