Diep romantische film Jane bij de Balie

Dinsdagavond staat bij de Balie de speelfilm Jane op het programma. De film, door velen betiteld als mooi en diep romantisch, gaat over de jonge jaren van Jane Goodall. Over haar grote liefde, de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick, maar ook over haar echte liefde voor haar chimpansees en haar werk.

Tijdens de Amerikaanse film van regisseur Brett Morgen die bij de Balie in het Nederlands ondertiteld zal worden krijgt Jane Goodall als 26-jarige secretaresse van paleontoloog Louis Leakey de kans om naar Afrika te gaan, haar grote droom. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding trekt zij, samen met haar moeder, naar de wildernis om de allereerste onderzoeker naar apengedrag in het wild te worden.

Nooit eerder waren deze beelden over haar beginjaren, haar grote wetenschappelijke doorbraken en de opbloeiende liefde tussen Hugo en haar te zien. Pas in 2014 werden deze beelden teruggevonden in de archieven van National Geographic.

Oude Jane Goodall

Brett Morgen (o.a. Cobain: Montage of Heck) kreeg de opdracht om er een film van te maken en Philip Glass componeerde de muziek voor de film. Samen met het commentaar van de oude Jane Goodall (nu 83) creëerden ze een speciale film.

YouTube: Jane Trailer

YouTube trailer credits: Periscoop Film

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting