The New Power Generation eert Prince in Paradiso

The New Power Generation eert Prince in Paradiso
The New Power Generation eert Prince in Paradiso. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

The New Power Generation eert Prince in Paradiso

Prince fans gingen woensdagavond in de Amsterdamse poptempel Paradiso uit hun dak tijdens het traditionele in memoriam concert ‘Celebrating Prince’ van band ‘The New Power Generation’. Na het overlijden van de zanger, eert deze van samenstelling wisselende band, tijdens de ‘Celebrating Prince’-concerten de ‘koning van Paisley Park’.

The New Power Generation eert Prince in Paradiso
The New Power Generation in Paradiso. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Woensdagavond bestond het gezelschap uit Morris Hayes, Tommy Barbarella, Homer O’Dell, Sonny Thompson, Chris Bailey, Tony Mosley, Damon Dickson, MacKenzie en Kip Blackshire.

Prince, met als volledige naam Prince Rogers Nelson, vormde in 1990 een nieuwe band om zijn succesvolle carrière van nieuwe energie te voorzien. De band bleek later, inderdaad nieuwe krachten uit de zanger naar boven te halen. The New Power Generation was geboren en tourde met Prince totdat 3rdeyegirl het stokje in 2013 tijdelijk overnam. Twee jaar laten herenigden de leden zich weer met de Minneapolis Midget (één van de bijnamen van Prince) om zijn 39e en laatste studioalbum ‘Hit n Run Phase Two’ op te nemen.

In de ochtend van 21 april 2016 werd Prince op 57-jarige leeftijd dood aangetroffen in een lift van zijn woning in Paisley Park Studios, Chanhassen. De legendarische artiest bleek te zijn overleden aan een grote dosis pijnstillers.

De op 7 juni 1958 geboren Prince was een graag geziene gast in de Paradiso waar hij vaak optrad met ‘gewone’ concerten maar ook zijn opwachting maakte tijdens verschillende door hem zelf geïnitieerde verrassingsconcerten.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here