The Chemical Brothers komen 2 oktober naar AFAS Live

De AFAS Live maakt zich langzaam op voor een optreden van de Britse danceformatie The Chemical Brothers. Zij zijn dinsdagavond 2 oktober te bewonderen vanaf het podium in de muziekhal in Amsterdam Zuid-Oost.

“Tijdens hun set spelen ze nummers uit de beginjaren afgewisseld met nieuwer materiaal. Tijdens de show worden nieuwe, extravagante visuals ingezet, die zijn geproduceerd door Adam Smith en Marcus Lyall. Dit tweetal produceerde de film award-winnende film ‘Don’t Think’. In 2015 kwam het laatste album ‘Born In The Echoes’ uit. Met dit album brachten ze een andere sound en werkten ze samen met artiesten als Beck en Q Tip. Met de single ‘Go’ scoorden ze een grote hit.

The Chemical Brothers is een Brits duo bestaande uit Tom Rowlands en Ed Simons. Ze worden gezien als de grondleggers van de big beat-sound en de progressive house. In de late 90’s braken zij door met ‘Hey Boy Hey Girl’ en hadden ze de ene hit na de andere zoals o.a. ‘Galvanize’, ‘Out of Control’, ‘Block Rockin’ Beats’, ‘Setting Sun’, ‘Do It Again’ en ‘The Salmon Dance’. Inmiddels heeft het danceduo in hun zeer succesvolle carrière 8 studioalbums en 4 Grammy Awards op hun naam staan”, schrijft AFAS live.

De avond wordt opgewarmd door DJ James Holroyd. Aftershow: Feiertag. Joris Feiertag, een Nederlandse producer en live act, staat in het voorprogramma van The Chemical Brothers.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Kylie Minogue met AFAS Live naar Kylie presents golden