Nederlands debuut voor hiphop artiest AWA op Nederlandse bodem
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Nederlands debuut voor hiphop artiest AWA op Nederlandse bodem

Donderdag 7 december maakt de uit Zimbabwe afkomstige hiphop artiest AWA haar Nederlandse debuut op het podium van Pllek in Amsterdam Noord, Pllek Live Stage. De vrouwelijke rapper stond eerder op diverse festivals in Europa, waaronder Freedom Festival (UK), Urban Africa Festival (DE) en Africa is the Future Festival (BE). Haar optreden in Amsterdam is onderdeel van haar Europese Tour.

AWA

AWA is één van de artiesten van het label Out Here. Een label dat zich hard maakt voor urban muziek uit Afrika, muziek die jarenlang achter de muren van achterstandswijken verscholen bleef. Het label presenteert de onbekende kant van Afrika waar Urman de afgelopen tien jaar een enorme opmars heeft gemaakt. Out Here vertegenwoordigt genres waaronder Bongo Flava, Afrohouse, Senerap & Naija hiphop. Met haar opvallende kostuums refereert zij naar en eert zij de sterke vrouwen uit haar cultuur. De krachtige AWA brengt de realiteit uit de ghetto’s van Makokoba aan het licht, maar ondanks de serieuze onderwerpen is haar muziek aanstekelijk, opzwepend en ritmisch, zoals je van Zuid Afrikaanse muziek mag verwachten.

Pllek Live Stage

Pllek Live Stage is het maandelijkse concept van Pllek voor de avontuurlijke muziekliefhebber. Iedere eerste donderdag twee opvallende live bands en een DJ-set. Een energieke, onverwachte en exotische reis door niet-westerse muziekgenres en (live) elektronica. Pllek Live Stage is een nacht van ontdekking. Ze deelde het podium met grote namen uit de Zuid Afrikaanse hiphop industrie, waaronder HHP, Cassper Nyovest en DJ Tira, waarmee zij samenwerkte aan een zogenoemde “gqom track”, de laatste hype in de urban scene van Zuid Afrika.

vrijetijdamsterdam.nl

Publicatie: Amsterdam, 7 november 2017, 15:00 uur

Lees ook: Presentatie toekomst visie NDSM werf Amsterdam