Cirque Rock'n'roll - Sex, drugs & rock’n’roll in de Melkweg
De Melkweg Foto: vrijetijdamstedam.nl

Cirque Rock’n’roll – Sex, drugs & rock’n’roll in de Melkweg

Men schudt vrijdagavond in de Amsterdamse Melkweg een aantal van de beste Nederlandse bands en muzikanten door elkaar en gooit ze vervolgens op één podium. Daarmee wilt de organisatie van Cirque Rock’n’Roll zorgen voor een unieke avond die vol zal staan met muzikale verrassingen.

Keiharde hits en heerlijke mee brullers worden gespeeld door een huisband van dé muzikanten achter artiesten zoals Douwe Bob, Jett Rebel en Yung Internet, die samen met bekende namen als Tim Knol, Lucas Hamming, Sven Hammond en Rikkie Borgelt deze avond tot een prachtig succes gaan brengen.

Voor meer info neem je een kijkje op de site van de Melkweg.

Over de Melkweg

De Melkweg is een poppodium en cultureel centrum met live-muziek, clubnachten, fotografie, film en festivals. Het is gevestigd in een voormalige suikerraffinaderij en melkfabriek aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam, achter het Leidseplein en naast de Stadsschouwburg.

De Melkweg in 2004 (zonder de nieuwbouw)

In de 19e eeuw werd aan de Lijnbaansgracht een suikerraffinaderij gevestigd, een van de directeuren was de filantroop Willem Spakler. Deze raffinaderij werd op 19 september 1920 gesloten en opgekocht door de Onderlinge Vereeniging van Veehouders voor de verkoop van zuivere koemelk (OVVV). De OVVV fuseerde eind jaren zestig met de Melkunie (tegenwoordig Campina), en de melkfabriek werd in 1969 gesloten.

Nadat de fabriek een jaar gesloten was, werd het pand in de zomer van 1970 ingericht voor een cultureel zomerproject, gericht op jongeren. Het bestond toen uit een theehuis, een restaurant en een zaal voor muziek, film, en theater. In ’71 en ’72 werd het project wegens succes herhaald.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd item