Na Jimi Hendrix en Herman Brood nu Abba bij Q-Factory
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Na Jimi Hendrix en Herman Brood nu Abba bij Q-Factory

Na onlangs een tribute aan Jimi Hendrix én een ode aan Herman Brood te hebben gebracht luidt de Q-Factory in Amsterdam-Oost de kerstdagen in met een speciale kerstshow van de tribute band van de beroemde Zweedse popgroep Abba.

Populaire Tribute Band

Deze, met toestemming van de originele ABBA leden, opgerichte band is uitgegroeid tot één van de meest populaire tribute bands van Europa en bestaat uit de cast van de wereldberoemde musical ‘Mamma Mia’ op West End in London. De show die Abba Gold neerzet heeft fans in heel Europa laten dansen, meezingen en springen.

Dancing Queen en Mamma Mia

“Kenners zullen moeten toegeven, of ze willen of niet, dat de originele Abba het niet beter kon. Een niet te missen kerstshow voor het gehele gezin vol meezingers zoals ‘Waterloo’, ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ en natuurlijk de afsluiter ‘Happy New Year’”, aldus een woordvoerder van de Q-Factory.

Jimi Hendrix

De Q-Factory hecht veel waarde aan legendarische iconen uit binnen- en buitenland. Zo werden recentelijk Jimi Hendrix en Herman Brood door de muziektempel geëerd. Tijdens de speciale Jimy Hendrix avond ging een stampvolle zaal in Amsterdam-Oost zonder overdrijven volledig op in het optreden van alle muzikanten die tijdens de avond op het podium verschenen.

Opvallend was dat ondanks dat Hendrix van een oudere generatie is er een enorme schare aan jonge muziekliefhebbers aanwezig was én vooral dat zij voor aan het podium stonden te genieten.

“Ik kan dit ook laat een jongeman die net de zaal voldaan verlaat weten. Maar, zegt hij erbij, dan moet ik wel eerst zo goed zijn als die gitarist van daarnet, en dat word ik natuurlijk echt nooit. Waarna hij met zijn vriendengroep al lachend en vrolijk zijn jas gaat ophalen.”

Tijdens het optreden zelf zien we twee vrienden volledig worden meegezogen in de Jimi Hendrix klanken die vanaf het podium afkomen, maakt een bezoeker al headbangend indruk op de menigte en beleven de oudere bezoekers een heerlijk nostalgische avond.

Na Jimi Hendrix en Herman Brood nu Abba bij Q-Factory
Bezoekers gingen volledig los bij een tribute aan Jimi Hendrix in de Q-Factory

Herman Brood

Onlangs ging publiek ook uit hun dak toen de Q-Factory de 71e verjaardag van Herman Brood vierde. De Amsterdamse Rock ’n Roll legende zou op 5 november 71 jaar zijn geworden en dat werd in Oost op 4 November groots gevierd.

Ze vierden de verjaardag van Herman met speciaal uitgenodigde gasten zoals Dany Lademachter uit de beroemde begeleidingsband The Wild Romance van Herman Brood én David Hollestelle, Gee Carlsberg, Hans Vandenburg, Boris van der Lek en Otis Redding III. Daarnaast stond er een support act van Room For Elephants op het programma. Als slagroom op de taart kregen bezoekers tijdens de avond, unieke en nog nooit vertoonde concert en privé beelden te zien uit de film ‘Brood Op De Markt’ van Herman Brood en The Wild Romance uit de periode 1975 tot en met 2001.

Q-Factory in december

De Q-Factory in Amsterdam-Oost bruist in December van de activiteiten. We hebben hieronder een deel van de activiteiten voor je op een rijtje gezet. Voor meer informatie neem je natuurlijk een kijkje op de website van de Q-Factory.

09DEC
Verplaatst – The Christians (soul)

10DEC
Back To The Essence (pop)

11DEC
CvA: You’ve Got Style (various genres)

12DEC
Nazareth (rock)

12DEC
CvA: You’ve Got Style (various genres)

15DEC
40 jaar Talking Heads: 77 (postpunk/newwave)

15DEC
DSOPM live (various genres)

16DEC
Platenbeurs

16DEC
Qurated by Pip Blom (indierock)

16DEC
DSOPM live (various genres)

17DEC
Sunday Sessions (various styles)

17DEC
DSOPM live (various genres)

21DEC
Sjoelen voor Goede Doelen – 3FM Serious Request

21DEC
Off The Record (jamsessie)

22DEC
Pubquiz

23DEC
ABBA Gold – The Christmas Special (tribute)

23DEC
80’s Verantwoord Kerstspecial (club)

27DEC
The Marley Experience (reggae)

28DEC
Q’s Best voorronde 1 (various genres)

29DEC
Q’s Best voorronde 2 (various genres)

30DEC
Q’s Best voorronde 3 (various genres)

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Q-Factory viert 71e verjaardag van Herman Brood