BTS KONDIGT EERSTE EUROPESE TOURNEE AAN
BTS KONDIGT EERSTE EUROPESE TOURNEE AAN

BTS KONDIGT EERSTE EUROPESE TOURNEE AAN

BTS, de populairste K-popband van dit moment, kondigt zijn eerste Europese tournee aan. Op zaterdag 13 oktober geeft de zevenkoppige Zuid-Koreaanse band een concert in Ziggo Dome, Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 1 juni om 9.00 uur via Ticketmaster.nl.

BTS, dat staat voor Bangtan Sonyeondan of Beyond The Scene, debuteerde in 2013 in thuisland Zuid-Korea met het nummer No More Dream van het eerste album 2 Cool 4 Skool. Daarna timmerde de band gestaag aan de weg. Door het optimaliseren van hun sound kregen ze in 2016 internationale bekendheid met Wings. Met het album The Most Beautiful Moment in Life, Pt. 2 bereikten ze als eerste K-popband ooit de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard World Albums Chart. In 2017 belandde het album Love Yourself: Her op de zevende plaats in de Billboard Top 200. Datzelfde jaar won de groep de Billboard Music Award voor Top Social Artist en waren ze te gast bij Amerikaanse ‘influencers’ als Ellen DeGeneres en Jimmy Kimmel. Afgelopen maand lieten ze Beyoncé en Barack Obama achter zich in een publiekswedstrijd van het tijdschrift Time en zijn daarmee volgens de stemmers de meest invloedrijke ‘persoon’ van 2018.

Inmiddels zijn de bandleden Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V en Jungkook bezig heel Europa te veroveren en prijkten ze al bovenaan de iTunes albumhitlijsten van landen als Italië, Engeland en Duitsland. Mede door het verschijnen van het Japanstalige album Face Yourself vorige maand, groeit ook in Nederland de trouwe schare fans van de K-popsensatie snel, die ook wel ‘A.R.M.Y.’ wordt genoemd. Morgen, vrijdag 18 mei, zijn opnieuw alle ogen op BTS gericht met het uitkomen van hun nieuwe album Love Yourself: Tear.

BTS produceert een aanstekelijke mix van Koreaanse en Engelstalige pop, rap en hiphop. Afgelopen september werd Ziggo Dome al overspoeld door K-popfans met het optreden van G-Dragon. Door de zevenkoppige formatie BTS staat de zaal op 13 oktober wederom in het teken van deze opkomende muziekstijl.

vrijetijdamsterdam.nl