Boomknuffelaars eren jarige cultrocker Johannes in Paradiso
De jarige Johannes nam voor iedereen de tijd. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Boomknuffelaars eren jarige cultrocker Johannes in Paradiso

Johannes de Boom, 70 jaar. Dat moet gevierd worden en dat werd gevierd. In de bovenzaal van de Paradiso komen fans, vrienden en familie bijeen om de bonkige frontman van de legendarische nederrockband The Shavers te eren. Met een boek, geschreven door ‘Nachtsuster’ Alexandra Vierkant. Met liederen, vertolkt door onder meer Rudeboy Remington, Dikke Dennis en Peter Pan Speedrock. En uiteraard met veel bier, gedronken door, met name en opnieuw, Dikke Dennis.

Van tevoren hoopte het publiek, oftewel de ‘Boomknuffelaars’, stiekem op wat klassiekers van de vermaarde West-Friese formatie. Aan die wens werd gelukkig gehoor gegeven. De bekende odes aan de drank komen voorbij. Naast vrouwen en vunzigheid een favoriet thema in de teksten van Johannes. Zo brengt voormalig leadzanger van de Urban Dance Squad, Rudeboy, met overtuiging het nummer Alcohol (ik drink me vol) en laat Dikke Dennis de zaal exploderen met het aanstekelijke Drinken, Drinken, Drinken (drink maar met ons mee, laat je lever drijven, we nemen er nog twee).

Boomknuffelaars eren jarige cultrocker Johannes in Paradiso
Dikke Dennis zingt voor ‘De Boom’. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ook spelen de artiesten nog eigen nummers. The Helloweeners geven tot slot een strakke show weg. Johannes ziet het allemaal goedkeurend aan vanuit zijn rolstoel. Al jarenlang wordt de geliefde rock-’n-rollreus geteisterd door gezondheidsproblemen. Optreden doet De Boom allang niet meer, maar het rocken ontnemen ze hem niet. Hij geniet met volle teugen. Zijn muzikale zoon Dikke Dennis trekt nog maar eens een blik bier open. De Amsterdammer is uitgerust met een al even imposant voorkomen vol tatoeages als Johannes en in alles de natuurlijke opvolger van The Shavers-legende.

Boomknuffelaars eren jarige cultrocker Johannes in Paradiso
Dikke Dennis samen met een fan. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Maar voorlopig hopen we nog niet af te zijn van de surfrockpoëet en het scootmobielend kunstwerk. “Je bent nog niet dood hoor, Johannes”, wordt terecht vanuit de zaal geroepen, als De Boom het woord neemt en wat gevoelige teksten laat horen. En zo is het! Johannes leeft! Al 70 jaar!

De Boom’s Birthday Bash/Boekpresentatie ‘BOOM! De wonderbaarlijke reis van een rock-‘n-roll reus’, Paradiso, 24 juni 2018

Geschreven door: Eelko Mink

vrijetijdamsterdam.nl

Hieronder een aantal artikelen die Eelko Mink voor VTA schreef, en ook de moeite waard zijn om te lezen.  

Rock ’n Roll Football Club DVVA gastheer van stomende editie SoccerRocker

Theatershow Bureau Sport: Boeiend, ontroerend en hilarisch 

Stefano Keizers laat publiek in verwarring en chaos achter na bizarre show

Kroeg van de maand april: Foeders