Benefietconcert Nederlands Jazz Archief

Benefietconcert Nederlands Jazz Archief
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Benefietconcert Nederlands Jazz Archief

Zondag wordt bij Bimhuis een benefietconcert georganiseerd ten gunste van het Nederlands Jazz Archief en om de Nederlandse jazzgeschiedenis springlevend te houden. Grote namen uit de Nederlandse jazz laten zich horen op dit unieke benefietconcert.

Volgens de organisatie presenteert het Nederlands Jazz Archief een wervelend concert met de crème de la crème van de Nederlandse jazz onder wie Dutch Swing College Band, met muziek van Misha Mengelberg en ICP Kwintet, met muziek van Sean Bergin. Drie generaties altsaxofonisten brengen een tribute aan hun voormalig docent Peter Guidi die eerder dit jaar overleed; Benjamin Herman, Ben van Gelder en Mo van der Does. Harpist Remy van Kesteren treedt op met pianist/componist Martin Fondse. Verder speelt de bigband van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Erik van Lier muziek van arrangeurs Jerry van Rooijen en Rob Pronk. Gastsolist is zangeres Roos Jonker. En speciaal voor deze avond neemt Louis van Dijk nog een keer plaats achter de piano.

Zoals reeds vermeld komt de opbrengst van dit benefietconcert ten goede aan het Nederlands Jazz Archief, dat gesteund wordt door een gepassioneerd publiek na het stopzetten van de overheidssubsidie in 2013. Het Nederlands Jazz Archief houdt de jazzgeschiedenis levend door het uitgeven van cd’s, het tijdschrift Jazz Bulletin en interviews op de website jazzhelden.nl. Natuurlijk, de erfgoedorganisatie beheert een verzameling met duizenden muziekalbums, foto’s en andere historische documenten, maar haalt ook regelmatig de actualiteit; zo werden de hoogwaardige cd-releases van het NJA al drie keer bekroond met een Edison.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: IJszwemmers op oudjaarsdag weer te water bij Roeicentrum Berlagebrug