BECK MET ZELDZAME CLUBSHOW NAAR NEDERLAND
Beck Hansen

BECK MET ZELDZAME CLUBSHOW NAAR NEDERLAND

De razend populaire Amerikaanse muzikant Beck geeft op maandag 4 juni een zeldzame clubshow in 013 Poppodium in Tilburg. Beck verkreeg wereldwijde bekendheid met de monsterhit ‘Loser’, maar heeft zich door de jaren heen vooral bewezen als bijzonder veelzijdig muzikant met een fenomenaal oeuvre. In 2016 was hij één van de headliners van Glastonbury en sloot hij het hoofdpodium af op Best Kept Secret Festival. De kaartverkoop start vrijdag 2 februari om 10:00 uur via Ticketmaster.

Voorloper van de ‘slacker’ generatie 

Het is bijna niet voor te stellen, maar toen Beck Hansen in 1994 doorbrak met ‘Loser’ (van de plaat ‘Mellow Gold’) zagen velen critici hem als voorloper van de ‘slacker’ generatie. Dat Beck daar niet veel voor voelde, hebben de jaren daarna wel bewezen. De in Los Angeles geboren muzikant heeft zich in de jaren daarna ontpopt als muzikale duizendpoot die niet voor één gat te vangen is. Beck laat zich schijnbaar overal door inspireren: van hiphop, lo-fi, country, americana, blues, folk tot rock en zelfs jazz. Moeiteloos pakt hij elementen uit verschillende genres en rijgt die aaneen tot een verbluffend geheel.

Geweldige albums 

Zijn muzikaal talent leverde meerdere geweldige albums op – waaronder ‘Odelay’ (1996), ‘Sea Change’ (2002), ‘Guero’ (2005) en ‘Morning Phase’ (2014) – en het heeft hem voorgoed toegevoegd aan de rijke canon van de popmuziek. In 2016 prijkte Beck nog in het lijstje headliners van het grootste festival ter wereld, Glastonbury, en sloot hij op vrijdag de Main Stage van Best Kept Secret af. In 2017 verscheen het nieuwe album ‘Colors’ – vooruitgegaan door de hit ‘Dreams’ – en dat brengt hem op maandag 4 juni exclusief naar 013 in Tilburg. Dat Beck überhaupt niet veel te vinden is in de clubs – dit is pas zijn derde clubshow in 10 jaar – maakt deze show nog net wat specialer.

vrijetijdamsterdam.nl