“Anne als ik jou zie ben ik niet meer bij te sturen”

“Heerlijk dit”, laat Marieke Mink, terwijl op de achtergrond “Anne als ik jou zie ben ik niet meer bij te sturen” gezongen wordt, weten over het optreden van de Belgische band Clouseau. De uiterst populaire en uit het land van onze zuiderburen afkomstige band die bestaat uit de broers Koen en Kris Wauters, gaf donderdagavond een uitverkocht concert in poptempel Paradiso.

Dat Clouseau, na ruim 30 jaar, nog steeds enorm populair is blijkt uit het feit dat het duo de gehele ‘Clouseau30’-tour door Nederland en België uitverkocht. Bijzonder aan deze show is dat deze, in tegenstelling tot de shows in de theaters, staande shows zijn waarbij de band als vanouds haar hits volledig versterkt en met volledige band speelt.

‘Daar Gaat Ze’, ‘Wil Niet Dat Je Weggaat’, ‘Passie’ en ‘Vanavond Ga Ik Uit’

Clouseau scoorde in de jaren negentig talloze hits met nummers als Daar Gaat Ze, Wil Niet Dat Je Weggaat, Passie en Vanavond Ga Ik Uit. Eind februari verscheen een nieuw album; Clouseau Danst. Dat de oudere nummers nog steeds in trek zijn blijkt uit het feit dat ze door het publiek in Amsterdam donderdagavond volledig en luidkeels werden meegezongen.

Metejoor, een nieuw, 27-jarig Vlaams zangtalent

Voorafgaand aan het hoofdoptreden genoten de aanwezigen in de grote zaal van Metejoor, een nieuw, 27-jarig Vlaams zangtalent van Nederlandstalige muziek.

“Deze 27 jarige Joris Van Rossem werd door de pianist van Clouseau, Hans Francken opgemerkt in zijn studio, nadat hij door zijn zus Lisa achter de microfoon werd gezet. In mei 2017 start zijn muzikale verhaal met de eerste single “Ik hou van jou” waarmee hij de top-10 van de Vlaamse hitparade haalde en een nominatie voor Radio 2 Zomerhit in de wacht sleepte”, was te lezen in de aankondiging van het concert.

YouTube credits: Sylvia de Rooij 

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: 50 jaar Paradiso, de tentoonstelling in het Amsterdam Museum