Catelijne Beijst brengt ode aan moeder tijdens Poetry Musica

Catelijne Beijst brengt ode aan moeder tijdens Poetry Musica
Gezelligheid bij Het Einde van de Wereld

“Mijn moeder is in november overleden. Ze heeft een aantal dichtbundeltjes gemaakt, waaruit ik er dit keer wat voordraag op 12 februari, het is een ode aan haar”, aldus de Amsterdamse Catelijne Beijst, over de avond ‘Poetry Musica’ die aanstaande woensdag zal plaatsvinden in de boot die luistert naar de naam Einde Van de Wereld. Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit naar de speciale avond en stelde een aantal vragen aan Catelijne Beijst.

Woensdag 12 februari staat ‘Poetry Musica’ op het programma. Wat mogen we verwachten?

“Nou, het is traditiegetrouw een goed bezochte avond met dichters en troubadours. Deze avond wordt sinds 2010 eens per maand, iedere tweede woensdag van de maand vanaf 20:30 uur georganiseerd.”

Kun je iets meer vertellen over locatie het Einde van de Wereld?

Ja, het is een boot die geheel door liefhebbers wordt beheerd. De boot bestaat sinds 1994 en ligt aan de Javakade 61 in Amsterdam. Hier kan elke woensdag en vrijdag lekker gegeten worden voor een zeer schappelijke bedrag tussen de € 7,- en € 8,-. Het zijn maaltijden met biologisch vlees of vis, maar er worden ook vegetarische maaltijden bereid met liefde door goede koks. Dit alles wordt door subsidie gerealiseerd. Ook is er vaak live muziek en zijn er geregeld leuke optredens te beleven. Amsterdammers kunnen de boot ook huren voor feesten of andere activiteiten. Er gaat een hele geschiedenis schuil achter het Einde van de Wereld. Dit kun je lezen via de volgende link. Daar zie je ook leuke foto’s.

Ik zie dat er acht muzikanten/dichters gaan participeren. Hoe is deze selectie tot stand gekomen en wat is hun rol precies?

Meestal nodig ik zeven of acht performers uit. Dit zijn soms hele bekende zoals Diana Ozon of Lucky Fonz II. Maar, beginnend talent is ook van harte welkom. Momenteel heb ik een hele stal van artiesten. Nieuwelingen kunnen zich trouwens aanmelden door een e-mail te sturen naar hallo@eindevandewereld.nl.

Kunnen alle Amsterdammers gezellig langskomen?

Ja, er wordt nooit entree geheven en iedereen mag langskomen en aanschuiven voor een maaltijd. Je moet wel zorgen dat je niet te laat komt. Zorg dat je voor 19:00 uur aanwezig bent, want op is op. Voor mensen in een rolstoel is het niet makkelijk om binnen te komen, omdat de toegang via een trap is. Wel is er een stoeltjeslift voor mensen die geen trap kunnen lopen. Mocht je daar gebruik van willen maken kun je bellen met 020-4190222.

Heb je ten slotte nog iets toe te voegen?

“Er is ook een mooi boek over de geschiedenis met leuke foto’s en verhalen wat kan worden ingezien en eventueel gekocht kan worden. We doen dit alles bij elkaar bijna 35 jaar met heel veel plezier. Het is een super mooie locatie en in de zomer kan er op het dek gezeten worden met een prachtig uitzicht op Amsterdam. We roepen op om gezellig te komen eten en genieten van een waarachtig prachtig schip met aan boord allemaal leuke mensen. Ahoi”, aldus Catelijne Beijst.

Interview door:

Catelijne Beijst brengt ode aan moeder tijdens Poetry Musica

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Pop-up restaurant SterkWater: totaalbeleving in Fort bij Abcoude aan de Hollandse Waterlinie