Algemeen Dagblad: “Zonder verdoving is een juweel van een voorstelling”

Algemeen Dagblad
Saskia Kroos Foto: Jos van Zetten

“Zonder verdoving is een juweel van een voorstelling”

De Nederlandse cabaretière Sara Kroos gaat er vanavond tijdens de voorstelling “Zonder Verdoving” in de Kleine Komedie voor zorgen dat het publiek met kramp van het lachen het Amsterdamse theater aan de Amstel zal verlaten. Ze keert terug op het podium met een voorstelling die volgens diverse media tot haar beste mag worden gerekend.

Kroos, die onder meer speelde in het populaire televisieprogramma ‘de Lama’s’, deelnam aan La Bloemen’s Kerstshow (met Karin Bloemen) en optrad in een schat aan diverse andere voorstellingen, is tijdens ‘Zonder Verdoving’ dat vooral gaat over depressie, snoeilief, snoeihard en bovenal schaamteloos grappig.

Zonder verdoving

Tijdens ‘Zonder verdoving’ gaat Kroos in op zaken zoals wat ben je zonder je werk, je gezin, je middelen, je bedachte veiligheden, het sussen en het wegstoppen? Rauw. Onveilig. Maar wakker. Aldus Kroos zelf. In de regen zonder jas. Dicht op het vuur. Rutger Hoorn (drum) en Nathaniël van Veenen (gitaar) staan haar op het podium muzikaal bij.

Lovende recensies

De show van Kroos kreeg in de pers lovende recensies. Zo vindt de NRC haar humor ‘pittig en heerlijk vunzig.’ “Het ene moment snoeihard en bot om het daarna te compenseren met warmte en mededogen. Sara Kroos weet met grove, bittere humor leuk cabaret over depressie neer te zetten”, schreef de Volkskrant en Trouw prijst haar vanwege de verhalen die ze vertelt met veel zelfspot.

Vijf sterren

Het Algemeen Dagblad geeft zelfs vijf sterren en schrijft over haar voorstelling: “Zonder verdoving is een juweel van een voorstelling, die nergens therapeutisch of pathetisch wordt. De ontroering die Sara Kroos in haar liedjes oproept is een oprechte. Daartegenover zet ze haar harde zelfspot die goed is voor een even bulderende als bevrijdende lach. Al schrijnt en schuurt diezelfde lach lekker ongemakkelijk.”

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Toneelstuk over de snelle jongens van een makelaarskantoor bij DeLaMar