Boom Chicago opent virtueel

Boom Chicago opent virtueel
Boom Chicago vanaf de buitenzijde. Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

Boom Chicago opent virtueel

‘Zes avonden live op YouTube: de beste shows van dit seizoen!’

Amsterdam, 2 april 2020 – Boom Chicago brengt deze maand twee van hun beste comedy shows in drie delen live op YouTube. 14, 16 en 18 april brengen politieke comedy veteranen Pep Rosenfeld, Greg Shapiro en regisseur Andrew Moskos in drie delen hun show Trump Up the Volume waarin de Amerikaanse politiek centraal staat. Op 21, 23 en 25 april spelen acteurs en geliefden Matt Castellvi en Stacey Smith verdeeld over drie avonden hun grappige, geimproviseerde comedy show Going Steady, over het leven, de liefde en alles ertussenin. Steun Boom Chicago door voor een vrijwillige bijdrage tickets te kopen via: www.boomchicago.nl.

Artistiek directeur Andrew Moskos: “Het Coronavirus raakt ons allen en het is vreselijk voor de theaters. Wij hebben besloten het eerste Nederlandse theater te zijn dat opnieuw haar deuren opent voor hoogwaardige shows, terwijl we natuurlijk de social distance richtlijnen in acht nemen. Volg ons online in april tijdens deze bijzondere virtuele opening, want Life is better when you laugh!”

Trump Up the Volume: Social Distance Edition

De Democraten voorspellen dat Joe Biden Donald Trump zal verslaan, hoewel Bernie Sanders en zijn fans nog steeds van mening zijn dat hij deel uit zou moeten maken van het politieke proces ondanks zijn tekort aan stemmen. Welkom bij de democratie op z’n Amerikaans!

Aan de andere kant ontbreekt het Donald Trump totaal aan empathisch vermogen voor het gigantisch aantal Corona slachtoffers in zijn land en ziet hij het virus als een persoonlijke aanval. Volgen zijn aanhangers hem in plaats van de experts? Noem hen vooral niet dom, zij geloven alleen maar in alternatieve feiten. Jammer voor hen dat ze geen alternatieve ouders hebben die wel immuun zijn voor het virus.

Met stand-up comedy en improvisatie, laten politieke comedy veteranen Pep Rosenfeld, Greg Shapiro en regisseur Andrew Moskos een eigentijdse, online versie zien van hun succesvolle show Trump Up the Volume, die sinds 2016 te zien is en continue wordt geupdate. Dit creatieve team maakte al eerder zeven veelgeprezen politieke shows op het podium van Boom Chicago, waaronder Bye Bye Bush, Mr. America Contest en 9/11 Forever.

Going Steady

Acteurs en geliefden Matt Castellvi en Stacey Smith spelen hun grappige, geïmproviseerde comedy show over het leven, de liefde en alles ertussenin. Breng drie avonden door met dit power comedy-koppel die je aan het lachen maken terwijl zij de social distance regels negeren, lekker op elkaars schoot kruipen en elkaars gezichten betasten. Het mag allemaal want zij zijn verloofd!

Met korte sketches, uitgebreide improvisaties en live muziek wordt dit een hele bijzondere Boom Chicago show. Musical Director Sacha Hoedemaker begeleidt het duo vanaf de zijkant van het podium met live muziek zodat Matt en Stacey kunnen uitpakken met hun geimproviseerde liedjes. Het is echter geen trio. Sacha blijft op 1,5 meter afstand.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Evenementen- en productiebureau Eventcare presenteert De Quarantainer