Apollofirst Theater: ‘combinatie theater met hotelovernachting in klassiek boutique hotel’
Het prachtige Apollofirst theater!

“Het Apollofirst Theater is onderdeel van het klassieke viersterren boutique hotel en biedt 40 persoonlijk ingerichte kamers en een uniek interieur waaronder de ontbijtzaal gelegen aan de romantische binnentuin met Orangerie, gezellige “Library bar & lounge en boardroom”, aldus Pauline van Nes namens het Amsterdamse Apollofirst Theater.

De kamers

“Alle kamers beschikken over privé-bad/douche, toilet, tv met Chromecast, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, kluis en gratis internettoegang.”

Hotel en de buurt

“Het hotel onderscheidt zich bovenal door haar persoonlijke service die al meer dan 40 jaar gegeven wordt door de familie Venmans en een trouw team. Gelegen aan één van de mooiste lanen van Amsterdam-Zuid de Apollolaan, in panden gebouwd rond 1920 in Amsterdamse School-architectuur, een oase in de stad. Om de hoek van het hotel bevindt zich de Beethovenstraat om te shoppen en lekker te eten en drinken.”

Culturele achtergrond

“Een van de directieleden van het Apollofirst Boutique Hotel, dat sinds 1978 eigendom is van de fam. Venmans, heeft een culturele achtergrond waaruit onder andere het theater is voortgekomen.”

Bomenrijke Apollolaan

“Aan de statige en bomenrijke Apollolaan in het door Berlage ontworpen ruimtelijk stadsdeel Zuid en in het verlengde van het culturele hart van Amsterdam. Eenvoudig te bereiken zowel per auto als openbaarvervoer.”

Theater huren

“Het theater is beperkt te huur voor commerciële doeleinden afhankelijk van onze eigen producties.”

De Stijlvolle Library Bar

“In de stijlvolle Library Bar is er voor en na de voorstelling gelegenheid voor een drankje en een hapje.”

Verschillende voorstellingen

“De voorstellingen zijn divers, van klassieke muziek tot Jazz, van toneel tot cabaret. Voor ieders wens iets..”

Druk bezochte theater

“Ja, het is een druk bezocht theater. De 55 zitplaatsen zijn zo goed als altijd ver van te
voren uitverkocht.”

Combinatie theater en hotel

“Het is mogelijk om een theaterbezoek met een hotelovernachting te combineren. In geval van deze combinatie wordt een korting over de kamerprijs aangeboden en volgt een gratis upgrade indien beschikbaar”, laat Pauline van Nes ten slotte namens Apollofirst Theater én hotel ten slotte weten.
Interview door:
Rik Verkaik
vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam