Volkshotel en Broedplaats VKG starten Artist in Residence programma
Muziekproducer Valentijn Bannier. Foto via Volkshotel

Volkshotel en Broedplaats VKG starten per juni een Artist in Residence programma. Tijdens de zomerperiode werken 5 verschillende creatieven uit Broedplaats VKG – in samenwerking met een of meerdere bevriende kunstenaars uit het buitenland- aan een project. De gasten uit het buitenland slapen in één van de nieuwe studio’s van Volkshotel.

De mensen die meedoen aan dit Artist in Residency project hebben een achtergrond in verschillende disciplines, van muziek tot beeldende kunst en mode. Zo werkt bijvoorbeeld dj/producer Interstellar Funk met een bevriende zangeres en componist uit Turkije aan een album en creëert audio engineer Selle Sellink een kunstinstallatie met een beeldend kunstenaar uit Frankrijk.

Met dit Artist in Residency project wil Volkshotel creatieven uit Broedplaats VKG de mogelijkheid bieden om samen met een bevriende kunstenaar aan een langgekoesterd project te werken die anders misschien nooit het daglicht zou hebben gezien. Aan het einde van de residencies worden de uitkomsten gepresenteerd in één van de ruimtes van Volkshotel. Denk aan een tijdelijke installatie in zaal Riet, een albumpresentatie in sound bar Doka of een expositie in een werkcabine van de co-working Werkplaats. De duur van de residencies varieert van 1 tot 3 maanden.

Broedplaats Volkskrantgebouw
Broedplaats VKG telt ruim 3000 m2 en bestaat uit 84 ateliers, muziekstudio’s en kantoren. Het is een werkplek voor jonge gevestigde namen en voor starters op leeftijd, zowel internationaal als lokaal. Na het vertrek van de Volkskrant in 2007 betrok Stichting Urban Resort het pand aan de Wibautstraat met honderden creatieven. Met de komst van Volkshotel verhuisde Broedplaats VKG in 2013 naar de achtervleugel. Inmiddels is het onderdeel van het hotel.

Volkshotel studio’s
De nieuwe studio’s, gesitueerd bovenop Broedplaats VKG, zijn geschikt om voor langere tijd te verblijven. Ze zijn voorzien van  een volledig uitgeruste keuken, een woonkamer met tv, tweepersoonsbed, een slaapbank voor een derde persoon en privé balkon. De ruimtes zijn ontworpen door architect Steven Steenbruggen, het interieur is op maat gemaakt door architectenbureau Müller van Tol.