Kasteel Muiderslot deels in teken van Pride Amsterdam
Foto credits: Muiderslot

Genderidentiteit staat centraal tijdens Pride Amsterdam van 30 juli tot en met 7 augustus 2022 met het thema ‘My Gender, My Pride’. Het Muiderslot sluit aan bij dit thema met een voorstelling in de Ridderzaal van het kasteel. Ook zijn er rondleidingen die gaan over liefde, lust en houden van wie je wilt.

HISTORIA op het Hooftpodium

Wist je dat het Muiderslot het oudste podium is dat nog steeds wordt gebruikt? Om deze traditie te vieren, vragen ze iedere laatste zondag van de maand talentvolle makers om dit podium te gebruiken. Zondag 31 juli, geheel in het thema van de Pride Amsterdam, vindt de voorstelling HISTORIA plaats. HISTORIA is de eerste danssolo van choreograaf en danser Issam Zemmouri. Om 13:00 uur en 14:00 uur kan je de voorstelling bijwonen. Gratis voor alle bezoekers van het Muiderslot.

Rondleiding over liefde, lust en houden van wie je wilt

Houden van wie je wilt; dat is en was niet altijd even makkelijk. Tijdens deze liefdestour hoor je meer over liefde, lust, seksuele voorkeuren en genderidentiteiten in het verleden. Ook ontdek je slaapkamergeheimen uit lang vervlogen tijden. Het ging er vroeger namelijk minder preuts aan toe dan wij nu vaak denken. De rondleidingen vinden plaats op 30 & 31 juli 2022.

VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner

Voor meer informatie check je de website van kasteel Muiderslot.

Gerelateerd artikel: Pride Amsterdam 2022: wat is er te doen?