Eindelijk weer jaarlijkse TransPride Walk in Oost
Fotograaf Pieter Dammen

Op 3 augustus, als onderdeel van Pride Oost, organiseert TransAmsterdam na twee jaar met trots en blijheid weer de Jaarlijkse TransPride Walk. Sinds 2014 organiseert TransAmsterdam dit event samen met Alle Kleuren Oost, als onderdeel van Pride Oost.

Gezamenlijke projecten en events

TransAmsterdam en Alle Kleuren Oost werken op verschillende manier samen om de buurt inclusiever te maken, discriminatie en vooroordelen en geweld naar transgender buurtgenoten tegen te gaan. Door hun gezamenlijke projecten en events wordt de buurt transgender vriendelijker. Zo werken ze samen tijdens de TransPride Walk, Pre Pride Oost en Pride Oost door het houden van toespraken tijdens elkaars events, informatie stands, dialoog, iftar, forumdiscussies, mode shows en workshops.

Starten in het Oosterpark

Op woensdag 3 augustus 2022 is na 2 jaar weer de feestelijke opening van de Pride Oost tijdens Pride Amsterdam. De TransPride Walk start vanaf De muziekkoepel in het Oosterpark. Vanaf De Muziekkoepel in Oosterpark lopen zij naar de van Swindenstraat, Javastraat naar Pride Oost op Javaplein. Er wordt gelopen met een bonte stoet, trans gemeenschap, vrienden, allies, muziek, en een 7 meter transvlag door de straten van Amsterdam Oost. Met de TransPride Walk laten zij zien dat je jezelf mag zijn en veilig bent als trans persoon in Amsterdam Oost. Zij delen TransPride zwaaivlaggetjes aan de bewoners uit. Op deze manier wilt TransAmsterdam als trans gemeenschap contact maken met de buurt en de bewoners.

Opening van Pride Oost

Aangekomen op het Javaplein wordt Pride Oost geopend. Tijdens Pride Oost wordt er een podium geboden aan trans artiesten. Er worden gedichten voorgedragen, verhalen verteld, muziek gemaakt en zijn er verschillende acts. Verder kan men genieten van verschillende DJ’s en dansen op het Javaplein.

Gerelateerd artikel: Pride Amsterdam 2022: wat is er te doen?