Straatfeesten Pride Amsterdam van start gegaan
Drag Olympics bij het Homomonument. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vrijdagavond zijn de straatfeesten van Pride Amsterdam van start gegaan. Vrije Tijd Amsterdam deed aan het begin van de avond een klein rondje door de stad. Conclusie: de sfeer zit er goed in en alles wijst erop dat er een sfeervol Pride-Weekend zal plaatsvinden.

Drag Olympics

We startten onze regenboogwandeling bij de Drag Olympics. Deze Pride-activiteit wordt traditiegetrouw georganiseerd bij het Homomonument naast de Westerkerk. Het traditionele ‘sportfestijn’ werd spectaculair geopend door onder andere drag queen Jennifer Hopelezz.

De International Drag Olympics worden (met uitzondering van de Coronaperiode) ieder jaar gehouden op de avond voor de Canal Parade. De wedstrijd staat open voor alle drag-artiesten. De sporten omvatten Stiletto Sprint, Handbag Toss, Hula Hoop, Bitch Volleyball en meer.

Bar Prik en Zeedijk

Na ons bezoekje aan het dragspektakel gingen we te voet verder. Eerst bezochten we het gezellige straatfeestje voor Bar Prik, waarna er door werd gegaan naar de feesten op de Zeedijk. Diverse horecagelegenheden hebben speciaal voor Pride een podium en bar buiten neergezet.

Crash op Beursplein

Op het Beursplein kan de Fetisj scene haar lol op. Onder meer het bekende Wasteland organiseert daar samen met Eagle Amsterdam, Mister B en een aantal andere ‘leather prominenten’. “Zoals je van ons gewend bent, wordt CRASH een kleurrijk, extravagant, kinky en sexy buitenfestival met geweldige shows, artiesten en een ongelooflijke line-up”, aldus de organisatie van Crash.

Reguliersdwarsstraat

Rond negen uur ’s avonds deden we nog een rondje Reguliersdwarsstraat. Daar wordt weer als vanouds feest gevierd. De horecagelegenheden hebben hun deuren geopend. Er is een VIP Lounge met grote Pride Rainbow Stage en er wordt op straat feest gevierd.

De feesten gaan (ook op andere plekken) nog tot de nachtelijke uurtjes door. Morgenmiddag staat de beroemde Canal Parade op het programma. Na afloop vinden er in de stad weer een hoop leuke straatfeesten en indoor feesten plaats.

Gerelateerd artikel: Pride Amsterdam 2022: wat is er te doen?