Bar Prik organiseert straatfeesten tijdens Pride: ‘Let’s celebrate love together!’
Een eerder geslaagd straatfeest bij Bar Prik

Amsterdam staat van 30 juli tot en met 7 augustus in het teken van Pride Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam blikt geregeld vooruit op activiteiten die tijdens Pride zullen plaatsvinden. Dit keer stelden we een aantal vragen aan Gerson van Eck, een van de twee eigenaren van Bar Prik in Amsterdam.

Eindelijk weer twee straatfeesten bij Bar Prik! Wat kunnen we verwachten?

“Ja! Na 2 jaar zonder Pride straatfeesten mogen we eindelijk weer. We pakken grootst uit met een super line-up van DJ’s en artiesten op het buitenpodium. Net zoals Prik zelf is de muziek uplifting, bubbly en happy met een stevige beat. We hebben geweldige MC’s als Divine, Mickey Hurts, Sarah Falls en Tjo Kwan die het feest extra zullen opzwepen samen met Amsterdam drag royalty Lady Galore.”

Prachtig podium en buiten barren

“Behalve een prachtig podium hebben we maar liefst 3 grote barren buiten, waaronder een speciale Gin&Tonic truck en natuurlijk een aantal food trucks. Een echt minifestival in het centrum van Amsterdam met plek voor 2.000 bezoekers. En… er is ruimte voor bezoekers om hun beste outfits en dansmoves te laten zien op het podium! Het wordt een leuke interactieve show.”

Hoe gaat het momenteel bij Bar Prik? Zijn jullie weer een beetje opgekrabbeld na Corona?

“Het waren heftige tijden en er zijn nog altijd flinke uitdagingen. Gelukkig hebben we de mogelijkheid gekregen voor tijdelijk extra terrasruimte en hebben we er met onze loyale Prikkies (prik personeel) keihard aan gewerkt om er sterker uit te komen. Het was ook bijzonder en dankbaar om te zien hoeveel mentale steun we uit de community hebben ontvangen en hoe snel iedereen ons weer wist te vinden na de lockdowns. Dat geeft sterkte om door te blijven gaan.”

Bar Prik organiseert straatfeesten tijdens Pride: ‘Let’s celebrate love together!’
Liefde bij Bar Prik

Is er tijdens Pride Amsterdam nog meer te beleven bij Prik?

“De hele Pride week is het druk! We hebben speciale Pride cocktails en DJ’s gedurende de week.”

Moet je een kaart hebben om de straatfeesten te bezoeken?

“Nee! Entree is helemaal gratis! Het enige wat we vragen is dat je niet je eigen drank meeneemt, omdat we de volledige kosten moeten dekken uit de verkoop van drankjes. Het zal zeker druk worden dus kom op tijd om er snel in te komen.”

Hebben jullie een speciale binding met Pride Amsterdam?

“Zeker, we zijn Prik 16 jaar geleden begonnen om een veilige plek te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig en vrij kan voelen. Pride is altijd een bijzonder moment in het jaar vanwege de grote schaal van het evenement. Niet alleen om te laten te zien dat iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Ook om aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI+’ers in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride Amsterdam is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI+’ers. Er zullen dan ook power speeches plaatsvinden tijdens het event om het belang van Pride duidelijk te maken.”

Kun je iets vertellen over het team van Bar Prik?

“Onze Prikkies, zoals we onze medewerkers noemen, zijn het succes van de bar. Een team van 19 geweldige mensen die gastvrijheid op nummer 1 hebben staan. We zijn een (h)echte internationale familie. Door er voor elkaar te zijn en elkaar te helpen groeien en bloeien wordt het team sterker en de positiviteit die daaruit voorkomt wordt overgebracht op onze gasten. In ons team van 19 hebben we maar liefst 13 verschillende nationaliteiten. Prik is voor veel van hen een eerste thuis in Amsterdam. Dat willen we voor iedereen zijn, daarom zien we ook veel nieuwe Amsterdammers hun thuishaven vinden als gast in Prik en ontstaat een bijzondere mix van mensen. Zoals het hoort.”

Waarom is het de moeite waard om Prik tijdens Pride te bezoeken?

“Prik staat niet voor niets bekend als de internationale huiskamer van de Queer-community in Amsterdam. Mensen komen hier samen, ontmoeten elkaar en bouwen vriendschappen. De mix van gasten maakt het zo’n interessante plek en het internationale karakter zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt. De liefde wordt altijd gevierd in Prik. Tijdens Pride wordt dat gevoel alleen maar vergroot en voel je de liefde in een hele bomvolle straat. Let’s celebrate love together!”

Vrijdag: 19:00-00:00 + afterparty tot 3:00 uur DJ’s TEKNA, Joshua Walter, AIZY

Zaterdag: 16:00-00:00 + afterparty tot 3:00 uur DJ’s Divine, Nen C, Mark J en Diego Summers.

Gerelateerd artikel: Pride Amsterdam 2022: wat is er te doen?

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam