Let Op: Dé 5 Meest Foutieve Kreten over Payrolling

Let Op: Dé 5 Meest Foutieve Kreten over Payrolling
Foto credits: Facebook Payroll Select Nederland

Let Op: Dé 5 Meest Foutieve Kreten over Payrolling

Payrolling wordt door ondernemers vaak nog als ‘glad ijs’ gezien, omdat het soms onduidelijk is. Misverstanden zijn vaak gestoeld op het gebrek aan informatie. En dat is nou precies waar dit artikel voor is… om misverstanden te verhelpen en meer tekst en uitleg te bieden. Wij horen regelmatig dezelfde kreten waarin op subtiele wijze een klacht verscholen zit. En dit gaan we weerleggen. Ben je er klaar voor? Fasten your seatbelt en lees rustig verder.

“Payrolling is gigantisch duur”

Het kost inderdaad wat centjes, maar dat is logisch te verklaren. Je verkleint het ondernemersrisico en geeft alle personeelsadministratie uit handen. Heerlijk! Geniet ervan. Problemen met arbeidsongeschiktheid? Vakantiegeld? Dit wordt geregeld, vergoed en jij krijgt hier geen factuur van. Dus het is kostenbesparend, maar ook tijdbesparend. Jij gaat lekker ondernemen en payrolling regelt alles er omheen.

“Payroll? Dat is toch hetzelfde als een uitzendbureau?”

Nee! Fout. Uitzendbureaus werven en selecteren geschikt personeel. Daarentegen nemen payrollbedrijven het personeelsbestand gedeeltelijk – of in zelfs zijn geheel – over. Doordat het zo geregeld is, is het payrollbedrijf uitsluitend juridisch gezien de werkgever.

“Daar is mijn bedrijf toch veel te klein voor?”

Nee, dat denken wij niet. Het is namelijk zo dat de grootte van een onderneming niet van belang is voor payrolling. Het is zelfs zo dat de kleinere bedrijven dikwijls niet over een geschikte of eigen personeelsafdeling beschikken. Om die reden kan je veel baat hebben bij het kiezen van een payrollbedrijf.

“Mijn medewerkers gaan er qua centjes flink op achteruit”

Een veelgehoorde, foutieve opmerking. Op grond van Europese wet- en regelgeving is het zo dat alle payroll medewerkers recht hebben op gelijk loon voor gelijk werk. Voor een medewerker maakt het dus geen verschil of hij/zij in dienst is bij een payrollbedrijf of niet.

“Ik wil wel, maar mijn medewerkers zien het helemaal niet zitten”

Wanneer jij er als ondernemer zijnde goed over nagedacht hebt en een keuze hebt gemaakt, dan kunnen we samen jouw personeel inlichten enl informeren. En met goed nieuws! Ook dat nog eens… Payrollbedrijven hebben namelijk de taak om dezelfde arbeidsvoorwaarden te bieden als wanneer jouw werknemers rechtstreeks in dienst zijn. Ook worden de opgebouwde rechten vanuit het verleden overgenomen door payrolling.

Er bestaan uhhh… bestonden veel onduidelijkheden omtrent payrolling. Wees dus alert op incorrecte kreten wat betreft payrolling. Ondanks dat er enkele onduidelijkheden waren, is er één ding zeker: payrolling levert ontzettend veel voordelen op.

Heb jij nog een gouden tip voor ons? Of voel je je geroepen om te reageren op dit artikel. Je bent meer dan welkom. Plaats jouw reactie onderaan deze pagina.

vrijetijdamsterdam.nl