Wil van Soest gekozen tot lijsttrekker 50PLUS/Partij van de Ouderen

Wil van Soest gekozen tot lijsttrekker 50PLUS/Partij van de Ouderen
Vlnr: Hylke ten Cate, lijsttrekker Wil van Soest, Kamerlid Martin van Rooijen en Eerste Kamerlid Martine Baay
Wil van Soest: “Schouder aan schouder, keihard werken voor de ouderen in Noord-Holland”

Tijdens de algemene ledenvergadering van 50PLUS Noord-Holland vandaag, hebben de leden per acclamatie besloten voor een gecombineerde lijst met de Partij van de Ouderen. Ze gaan gezamenlijk meedoen aan de Provinciale Staten verkiezingen in Noord-Holland onder de naam 50PLUS/Partij van de Ouderen. Lijsttrekker van de combinatie is de Amsterdamse Wil van Soest, op nummer twee staat Hylke ten Cate. ‘Blij met de brede steun van de leden!’.

Meest senior-vriendelijke provincie

50PLUS/Partij van de Ouderen wil van de provincie Noord-Holland de meest senior-vriendelijke provincie van Nederland maken. “Geschikte woningen voor ouderen en kleinschalige zorgwoningen. Bereikbare gezondheidszorg in de buurt, bus- en tramhaltes op loopafstand en voldoende bankjes en openbare toiletten. Noord-Holland moet een paradijs voor ouderen worden!”, zegt de kersverse lijsttrekker van Soest. “We gaan knokken voor de ouderen en mikken op 3 zetels”, vult ten Cate aan. 50PLUS Kamerlid Martin van Rooijen is verheugd over de samenwerking. “Wil van Soest is onvermoeibaar en samen met Hylke ten Cate een geweldig boegbeeld voor de belangen van onze achterban in de provincie”, zegt van Rooijen.

Niet achter de geraniums

De lijsttrekker van 50PLUS/Partij van de Ouderen, is op 82-jarige leeftijd nog altijd strijdvaardig. “Ik hou van m’n werk en wil keihard blijven werken voor de ouderen. Dat doe ik al in Amsterdam en met steun van de kiezers straks ook in de provincie. Het is niks voor mij om achter de geraniums te zitten, ik heb er ontzettend veel zin in!”, lacht Wil van Soest.

Geschreven door: Ralf Sluijs

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Zondag in Amsterdam: Nationale Holocaust Herdinking